27. 8. 2022

Novinka pod lupou: Bad Sisters (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bad Sisters
Žánr komedie, drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 19. 8. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Po smrti svého otce se tři odcizené sestry spojí, aby ukradly zpět bezcenné rodinné dědictví, a přitom objevují jedna druhou (a taky se naučí jak otvírat zamčené zámky).

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ze začátku jsem u toho skoro usínala, jak mě to vůbec nevtáhlo. Čekala jsem trochu míň dramatu a víc dark komedie. Postupně jsem si na to buď pomalu zvykla, nebo mě začala kupodivu zajímat příběhová zápletka. Těžko říct, v každém případě jsem nakonec vlastně i zvědavá, jak to bude pokračovat.

Upřímně, jestli ho některá z nich zabila, nebo to spáchaly nějak společně (což podle toho, jak se chovaly, vypadá velmi pravděpodobně), vůbec se jim nedivím, taky jsem měla sto chutí to udělat. Jinak jsou sestry takové zvláštní, ani jedna mi alespoň prozatím nepřirostla k srdci (nejmíň určitě vdova), ale jako celek jim to zafungovalo. Herecky mi nejlíp sedla určitě Sharon Horgan.

Téměř od začátku jsem věřila v romantickou linku typu zakázaná láska mezi sestrou v podobě Eve Hewson a nevlastního bratra pojišťováka, který se snaží sestrám přišít onu vraždu a který jezdí ve Škodovce (nadšení level milion), tak doufám, že to nadále bude pokračovat, protože to otevírá okno pro spoustu komických (ale i dramatických) situací.

Na to, jak bídně to začínalo, od toho neodcházím zklamaná. Naopak z toho cítím docela velký potenciál, takže držím palce, ať se toho zajímavě rozjetého děje ujmou dobrým směrem.

  • nakonec mě zajímá, jak se to vyvine
  • pokud to půjde už jenom nahoru, bude to pecka
  • dobře zahrané
  • sestry
  • přidala bych prvků dark komedie
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Apple TV+ přichází s novým odlehčeným dramatem a za sebe musím říct, že je to pro mě asi zatím jeden z těch méně zábavných, možná nejméně zábavných seriálových kousků (pro dospělé), které jsem na této streamovací službě viděla.

Možná je to tím, že se jedná o britskou tvorbu – u mě zaručeně u tohoto streamera vévodí americká. Tím ale nechci říct, že to bylo špatné nebo nudné. Pořád je to pro mě zajímavé téma a pilot navnadil na další sledování. I když neočekávám, že by se z toho stala nová srdcovka a rozhodně se netěším na další díly tak, jako třeba u nedávné novinky Black Bird.

Hlavních hrdinek je tady více než dost, takže se dá z potenciálních pachatelů nebo spolupachatelů bohatě vybírat. Osobně zatím nemám teorii, co se vlastně stalo s velkým zlým záporákem, ale určitě dám seriálu šanci, aby mi nabídl odpovědi.

  • dobře se na to kouká
  • sympatické hrdinky
  • chybí tomu jiskra
  • Apple už má nespočet lepších kousků na skladě
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na úvod – popisek je trochu zavádějící. Seriál je o sestrách, kterým vadí jejich protivně despotický švagr až tak, že se rozhodnou se ho zbavit, A on fakt zemře. Jak a proč je tématem zápletky, která odkrývá rodinné vztahy a jitří mnohé rány. Přitom má jít o mix komedie, thrilleru a drama. A drama je to díky postavě švagra a jeho psychicky deptajícího jednání poměrně solidní. Jen ten zbytek už k tomu neladí. Humor je spíše útrpný, po 2 epizodách jsem se usmál jen jednou a to hned na úvod (scéna se švagrem v rakvi). A thriller se taky moc nekoná. Postavy „vyšetřujících“ pojišťováků vymyslel snad úchyl. Herecky jde o solidní průměr, nějaké to přehrávání tu ale vidět je. Možná si tento dějový kočkopes své fandy najde, zjistit, jak ten hajzlík zemřel, nakonec může být trochu zábava. Asi ještě na jednu epizodu mrknu.

  • Despotický švagr a vše kolem něj
  • Herci
  • Nic moc humor
  • Pojišťovací agenti
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu