27. 9. 2022

Novinka pod lupou: Thai Cave Rescue (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Thai Cave Rescue (Záchranná mise v thajské jeskyni)
Žánr dobrodružný, drama, thriller
Stanice Netflix (Thajsko, USA)
Premiéra 22. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Televizní seriál o záchraně 12 chlapců a jejich fotbalového trenéra, kteří byli v létě 2018 dva týdny uvězněni v zaplavených jeskyních v Thajsku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zase jsem o něco vděčnější za místo, kde mám možnost žít. Chápejte mě dobře – miluju cestování a plánuju se mu věnovat mnohem více, ale vždy se ráda vrátím domů, kde je relativní klid, ať už politický, nebo přírodní. Protože ti, co žijí v místech, kde hrozí pravidelně půl roku záplavy, hurikány, tsunami, zemětřesení apod., si vlastně nemůžou být jistí vůbec ničím.

Důkazem je i tento seriál, který vychází ze skutečných událostí. Déšť se rozhodne přijít dřív než v minulých letech, což pro většinu představuje hodně velké komplikace. Opravdu si to ani nedokážu představit, že během okamžiku můžete přijít o vše, co jste celý život budovali. A o co hůř, můžete přijít o své blízké a rodinu.

První díl nám neprozrazuje, jak celá akce dopadne, ale úplně se z toho stahuje žaludek. Tolik dětí, mladých talentů, kterým jde o život, a místní nemůžou dělat vůbec nic, než jen bezdradně čekat, až voda ustoupí.

Když pominu vážnost tématu, zpracování mě tolik neoslovuje. Asijské seriály obecně nevyhledávám, herecké projevy mi v nich přijdou hodně odlišné od západní produkce a úplně mi nesedí, stejně jako i charaktery postav. Ale myslím, že příběh to v tomto případě dokáže utáhnout a zaslouží si, abych mrkla i na další díly.

  • podle skutečnosti
  • poutavý příběh, který vás udrží v napětí
  • postavy a herecké projevy
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
andromache

andromache

Hádám, že mi asi taky bude vyhovovat víc to první, protože ti kluci jsou prostě děcka, a já děcka moc...
před 86 týdny
ragelly

ragelly

Já nechodím na zprávy / seznam / další podobné stránky, kde jsou zprávy, a TV nevedu, takže nevím...
před 86 týdny
andromache

andromache

Nějak nevím jestli mám citovat Boženu Němcovou nebo říct pravý opak ;).
před 86 týdny
Další články k tématu