24. 3. 2022

Novinka pod lupou: Lust (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Lust (Obnažené)
Žánr komedie
Stanice HBO Max (Švédsko)
Premiéra 18. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Anette, Nadia, Ellen a Martina jsou kamarádky už od školy. Když zjistí, že Anette provádí vládní výzkum nazvaný „Udělejme Švédsko opět sexy“, jsou zaujaté. Jak dobrý sex… nebo jeho nedostatek, ovlivňuje zdraví švédských žen nad čtyřicítkou?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když si vzpomenu na brilantní švédskou odpočinkovou rom-com Love & Anarchy (Netflix), tak se ještě teď tetelím blahem. Od tohohle jsem čekala něco podobného, příjemnou oddechovku ze Švédska stylem Sexu ve městě, ale realita byla úplně jinde. Dokoukala jsem to přesně před dvěma minutami a už teď, když píšu tuhle větu, bych vám neřekla, co se v tom pilotu dělo, natož proč se to dělo.

Přitom to mohlo být tak super – země původu, žánr, téma, vše nasvědčovalo tomu, že mě to bude bavit, ale jsem zklamaná. Pokud nebudete nic očekávat, možná vás to chytne, protože jsou i horší věci, a co víc, když zkusíte jenom pilot, do půl hodiny máte hotovo. Pravděpodobně to nebylo špatné ani herecky, ale těžko říct, protože kde nic není, ani smrt nebere, že. Tak nezajímavý scénář už nemělo co zachránit.

Četla jsem vyjádření nějaké Švédky, že v tom prý hrají přední švédské herečky a že se za to, jak moc je to špatné a za ně samotné, stydí, a přísahala, že tam umí natočit i kvalitní věci. Vím, že umí, ale tohle to opravdu nebylo a hrozně mě to mrzí. A ještě mi to zkazilo Total Eclipse of the Heart. Ne že by mi ta skvělá píseň ještě víc zkazila ten pilot, ale ten pilot mi zkazil tu písničku.

  • délka
  • Švédsko
  • nudné
  • nezapamatovatelné
  • zklamání na plné čáře
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

To ještě nebylo těch seriálů o sexuchtivých čtyřicátnících v posledních měsících dost? Máme tady And Just Like That, Harlem, to druhé, co už nevím název, ale je to taky naprostá kopie, a teď HBO Max představuje i vlastní švédskou verzi. Asi se to dá omluvit tím, že ženy v každé zemi potřebují svůj moderní Sex ve městě.

Bohužel ale, ač si tento seriál ženy zaslouží, konkrétní zpracování trošku pokulhává. Máme tady totiž tuctový příběh s tuctovými hrdinkami, které ničím nezaujmou. Možná je to tím, že ještě nejsem v jejich věku, takže se s nimi nedokážu tolik sžít, ale tyto příběhy mě moc nezaujaly. Sex tady lítal zprava doleva v tisících různých výrazech, ale ve výsledku skutek utek. Protože když si odmyslíte mluvení o sexu, nic tady nezbývá. Maximálně nějaké nudné drama z nezajímavého manželského soužití.

Jde o seriál, na který do tří minut zapomenu, hned jak si pustím něco dalšího. Dál pokračovat nebudu, když už, tak zkusím to přehnaně moderní pokračování s Carrie a spol., u kterého můžu vzpomínat na starý dobrý původní SaC.

  • má jasně danou cílovku
  • nemá silný příběh ani postavy
  • ničím nevyniká
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
myrjamguell

myrjamguell

Sofia Helin = Broen/Bron
před 2 roky
Další články k tématu