21. 1. 2022

Novinka pod lupou: Peacemaker (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Peacemaker
Žánr drama
Stanice HBO Max
Premiéra 13.1.2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou Christopher Smith, pacifistický diplomat a syn nacistického velitele z koncentračního tábora, který bezmezně věří v mír… a nezáleží na tom, kolik lidí musí zabít, aby ho dosáhl.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Na seriál Peacemaker jsem se hodně těšila, protože nová verze Suicide Squad mě bavila a superhrdinských seriálů, v nichž by hlavní roli hráli antihrdinové či dokonce záporáci, přece jenom tolik není. A Peacemaker je velmi komplikovaná postava, na jednu stranu vrah, možná i trochu psychopat, na druhou stranu člověk, který zbožňuje svého domácího mazlíčka (orla) a který opravdu věří v to, co dělá.

John Cena se v této roli opět vyřádil a ačkoliv nejsem jeho fanynka, pilot mě bavilo sledovat. Má totiž ten správně ujetý smysl pro humor a nadsázku, kterou tolik superhrdinských věcí postrádá anebo se o ni snaží marně. Už podle ironického hudebního doprovodu jde poznat, že Peacemaker se prostě nebere úplně vážně.

Zaujaly mě obě dějové linky, ta Peacemakerova i jeho nového podpůrného týmu, i když jsem ze začátku nechápala, proč Leota hraje jakožto nováček v týmu tak velkou roli… ale druhá polovina pilotu i tohle vysvětlila. Smysl pro humor a přestřelky mezi týmem (naštěstí zatím jen slovní) neměly chybu a moc se těším na další epizody. Ostatně pilot skončil s takovým cliffhangerem, že mě vážně zajímá, co se to sakra stalo a co byla ta ženská zač.

Málem bych zapomněla na Roberta Patricka v roli Peacemakerova táty, sice v seriálu neměl zatím takový prostor, ale dokázal zapůsobit a jsem zvědavá, co s ním příběh udělá. Jo, a málem bych zapomněla na úvodní znělku, to už je opravdu vrchol šílenosti, až jsem nevěřila vlastním očím. :-)) Jako bonus uvádím i to, že pilot můžete použít do letošní výzvy – pilot, kde hraje velkou roli zvíře – což je milé plus navíc.

  • Peacemaker je správně ujetý magor
  • Smysl pro humor a nadsázku
  • Zaháčkuje pro budoucí sledování
  • Peacemakerův táta i tým, prostě podařené postavy
  • Navazuje na The Suicide Squad, takže divák zjistí, co se dělo dál
  • Ironicky výstižný hudební doprovod
  • Na někoho to může být až příliš ujeté
  • Scénka s fanouškem v restauraci, ta už mi přišla spíš trapná
90 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Původní Suicide Squad se mi úplně nelíbil, ale Gunnův soft-reboot, který vyšel loni už byl o dost lepší a i když jsem postavu Peacemakera moc nemusel, tak jsem si řekl, že tomu dám šanci, jelikož i na tomto seriálu pracuje samotný James Gunn.

A podle první epizody to vypadá, že to bude docela zábavná a divná jízda, protože tahle banda agentů a antihrdiny nebude patřit k těm nejcelistvějším. Samotného Peacemakera hraje John Cena, bývalý wrestler, ze kterého se stal meme. První věcí, kterou si při jeho jméně však vybavím je video, kde se v mandarínštině omlouvá Číňanům za to, že nazval Taiwan zemí. Ale jako herec tu podle mě předvádí docela dobré herecké výkony. A jak už jsem říkal trochu výš, seriálu rozhodně nechybí pořádná dávka humoru.

  • James Gunn jako producent
  • dysfunkční kombinace protagonista
  • pořádná dávka humoru
  • John Cena
70 %
Mé hodnocení
Micuda98

Ta správná magořina pokračuje resp. Peacemaker pokračuje tam, kde skončil filmový Sebevražedný oddíl Jamese Gunna. Potom, když byl zastřelen a zřítil se na něj dům, se ocitá v nemocnici a vcelku zdravý, jen to rameno bolí. A hned od prvních věty je jasné, že tady budou přestřelky nejen z pistolí, kadence slov Peacemakera je totiž také dost značná a trefná. Už jen dialog s uklízečem „Kdo jsi? Jsem superhrdina. Nejsi, to je Aqauman. To je ten, který klátí ryby?“ Ano, seriál nabízí skvělou příležitost více nahlédnout do duše hlavní postavy, která miluje Orlouše a Orlouš jeho. A setkání s otcem alias T 1000 (Robert Patrick)? Tak to je nakládačka. Aspoň už víme, jak vznikají drsňáci. Setkání s novým týmem (herci mi moc nesedli) také probíhá v rovině humoru, žádné představování výjimečných schopností se nekoná, ale scéna v restauraci opět polechtá bránici. Na konec pilotu se dočkáme akce a souboj s „androidkou“ naznačí, že se máme na co těšit, což potvrzují další epizody. Kadence humoru přináší hlášky jako „jsem teď kokotí upír“, ale pozor, nejde jen o prvoplánový humor, tady se trefuje i do soudobých problémů. Pomaloučku se také dostává na záhadu kolem technologické hračky, která se dostane Peacemakerovi do ruky. Celkově lze konstatovat, že ultimátní humor, byť ne vždy sedne a překvapivě John Cena jsou velkým trumfem seriálu. Navíc tvůrci umí přidávat v každé epizodě nějaké to překvapení a zvednout zvědavost na další díl. Tady jde palec nahoru. A také za úvodní znělku!

  • Hlášky
  • John Cena
  • T 1000
  • Úvodní znělka
  • Humor
  • Tým kolem Ceny
80 %
Mé hodnocení
richardK

Jamese Gunna zbožňuju, takže jsem se na Peacemakera těšila jak malé dítě na Vánoce a jsem nad míru spokojená. Tvůrci se pustili ze řetězu a předvádí tu čistokrevné Rko se vším všudy. Do toho jede vyladěný soundtrack a každá scéná je krásně vypointovaná. Tohle bude jednou z největších komiksových seriálových událostí roku. Už jenom kvůli úvodní znělce, která je prostě boží.

Peacemaker stojí především na hlavním představitelovi Johnovi Cenovi, který se pro tuhle roli zkrátka narodil. Je na něm vidět, jak si svou roli užívá, a každá scéna tak je díky němu zážitek. Dalším ohromným plusem je jeho parťák Eagly. Je krásným protikladem Peacemakerovi násilné osobnosti a dodává mu tak lidský rozměr. A je moc roztomilý, i když je CGI. U scény, kdy Eagly obejme Peacemakera, jsem se rozplývala.

Zbytek herecké party plní své role vcelku standardně. Většinu z nich známe už ze Suicide squad, tedy s výjimkou nového člena týmu, kterou představuje Danielle Brooks. Role mají jasně rozhozeny a dialogy jsou skvěle vypointované a mezi herci funguje chemie.

Jediným záporem je to, že občas tvůrci neukočírovali míru a sem tam jsou některé scény cringey, ale to se holt může stát. Také hodně záleží, jestli vám tenhle typ seriálu sedne, protože je to specifická záležitost založená na bizarních situacích. Pokud se vám ale líbil třeba Deadpool, tak Peacemaker je něco pro vás.

  • John Cena
  • Eagly
  • úvodní znělka
  • buď vám tón seriálu sedne, nebo ne
  • pár scén je zbytečný cringe
80 %
Mé hodnocení
litllewitch

Nevěděla jsem, že to má být komedie. Ale nevím, Sebevražedný oddíl jsem neviděla, takže možná se to nese v úplně stejném duchu, jen o tom nevím.

Každopádně jo, bavila jsem se docela dobře. Hlavní hrdina je dobrý mix karikaturní postavičky a drsného zabijáka. Jak se chová vůbec nekoresponduje s jeho kulturistickou vizáží. Já vím, měla bych si vzpomenout na komediální role Arnolda, ale tohle mi je, nevím proč, neevokuje.

Závěrečná bitka byla úžasná. Mix akce a vtipu tady fungoval dokonale od začátku (zpěv s vibrátorem namísto mikrofonu) až po nasazení helmy a rozpadu milenky na krvavou hmotu.

Jsem zvědavá, jak seriál jako celek budu vnímat při sledování maratonem. Protože ten pilot byl hodně nabitý vším možným, trošku se bojím, aby se mi brzy nepřejedl. Ale zatím se po pilotu na zbytek epizod těším.

  • zábavný mix akce a vtipu
  • John Cena hraje bravurně
  • závěrečná bitka je top
  • nevím, jestli se brzy nepřejí
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Longsword

Longsword

Cenu taky nemám rád za tu jeho naprosto trapnou "omluvu". Má jen jeden xicht a není schopen jej...
před 2 roky
_karel_

_karel_

A mně se zase líbí moc :-)
před 2 roky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Kdyby tam nebyl John Xina, tak se možná podívám.
před 2 roky
Další články k tématu