16. 9. 2022

Novinka pod lupou: Savage River (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Savage River
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 4. 9. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Katherine Langford

O čem to je?

Příběh vypráví o ženě, která se po osmi letech ve vězení vrací do rodného města. Soudržná komunita Savage River ji však nehodlá nechat zapomenout na minulost, a když dojde k vraždě, je hrdinka okamžitě podezřelá. Když se vydává dokázat svou nevinu, odhaluje dávno pohřbená tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přiznám se, že bych herečku z 13 Reasons Why vůbec nepoznala. Odvádí zde ale dobrý výkon, role jí rozhodně sedí více než nechvalně proslulé fantasy Cursed.

Po pilotu je mi jasné, že tohle je typické australské drama z prostředí malého městečka. Sledujeme skupinku obyvatel, kteří se snaží vyrovnat s návratem černé ovce. Příběh pomaličku plyne, v podstatě se zde nestane vůbec nic až do poslední minuty prvního dílu. Konec přináší nečekanou zápletku, která by mohla akci trošku rozproudit. I tak mi to ale nestačí k tomu, abych si na další díly našla čas.

Kdo si potrpí na rozvíjení vztahů a psychologické aspekty života, možná se v této novince najde. Nejde o špatný kousek, ale pro mě nemá nic zvláštního ani zajímavého, co by mě na další sledování nalákalo. Je to jeden z těch seriálů, na které za dvě vteřiny zapomenu.

  • solidní herecké výkony
  • závěrečný zvrat
  • pomalé tempo
  • nenaláká na další sledování
  • chybí tomu jiskra
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

300. variace na Twin Peaks?
před 87 týdny
Další články k tématu