10. 2. 2022

Novinka pod lupou: Suspicion (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Suspicion
Žánr drama, thriller, krimi
Stanice Apple TV+
Premiéra 4. 2. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jednadvacetiletého Lea unesou z velkého luxusního hotelu v centru New Yorku. Celý únos je zachycen na videu, které se stane virálním. Čtyři britští cizinci, kteří jsou v hotelu zrovna ubytovaní, se stanou hlavními podezřelými. Nesou skutečně vinu, nebo se pouze ocitli ve špatný čas na špatném místě?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem zaháknutá. Pilotní díl je sice jen souhrn zdánlivě nesouvisejících postav a jejich osobních příběhů, ale o to víc jsem zvědavá, jak se to všechno propojí dohromady.

Seriál má podle mě všechno, co si jen pro kvalitní a zábavný maraton můžu přát. Jsou tu sympatické postavy, které skrývají plno tajemství. Příběh má spád, nechybí spousta napětí a akce. První díl končí parádně a dokáže skvěle nalákat na další epizody.

V podstatě nemá, co vytknout. Bavila jsem se od začátku do konce a věřím, že maraton si maximálně užiju.

  • spousta akce a napětí
  • serializovaný děj
  • zajímavé a zábavné postavy
  • záhady na každém rohu
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tady se „Jablíčko“ vytáhlo. Adaptace (byť není úplně věrná) skvělého Kfulimu vypadá neméně dobře a výhodou pro některé diváky může být, že je děj zasazený do americko britského prostředí. Hned v pilotu je laťka nasazena vysoko, kdy sledujeme 4 hlavní postavy, kolem kterých se vznáší aura tajnůstkářství. Tři z nich jsou znenadání zatčeni (na mně trochu krkolomně působící scény), jedna je na útěku a pak je tu britsko americká dvojice agentů (za Ameriku Noah Emmerich). Takže soupeře známe a oč jde? O konspiraci, která začíná únosem syna vlivné americké ženy a jako podezřelí jsou vyhodnoceni americkou tajnou službou právě tito čtyři, na první pohled běžní občané Anglie. Výslechy třech podezřelých mají typicky britskou atmosféru, přičemž jsou protkány střípky z událostí, jenž vedly k zatčení. Z čtvrtého podezřelého se pak vyklube zabiják, který je evidentně na misi a kráčí za cílem přes mrtvoly. Po výsleších, kdy jsou nastoleny otázky o vině, či nevině, jsou všichni pro nedostatek důkazů propuštěni, jenže zdání klame. Hon kočky na myš ve stylu Lovci zločinců právě začíná a o napětí není nouze. Thrillerovou náladu dokresluje podmanivá hudba, výborná kamera a také ostatní herci (nakonec Elizabeth Henstridge má slušnou průpravu z Agents Of S.H.I.E.L.D.). Ani jsem to nečekal, že po parádním seriálu Reacher dostanu další nášup v podobě Suspicion, byť v o něco více intelektuálnější formě. Tak snad nastolená kvalita vydrží až do konce.

  • Napínavý děj
  • Herci
  • Hudba a kamera
  • Adaptace dle izraelského seriálu Kfulim
  • Občasné režijní zaškobrtnutí
80 %
Mé hodnocení
richardK

Suspicion

Koncept seriálů, kdy sledujeme několik jednotlivých příběhů hlavních postav, mám hrozně ráda, připomíná mi to více vypravěčů v knize. Kámen úrazu při tomhle však nastane ve chvíli, kdy vám nějaká konkrétní postava vadí a její části pak protrpíte. Naštěstí mě tenhle pocit v pilotu Suspicion nepřepadl, naopak mě zajímaly všechny konkrétní příběhy a ještě víc mě zajímá to, jak do sebe zapadnou.

Obsazení je špičkové, samé známé obličeje z x různých seriálů tady dostanou prostor ukázat se v jiném světle, než je máme zafixované – ano, hlavně Kunal Nayyar, ale nejen -, a baví mě to. Nechyběla tam akce, zvraty a líbí se mi, jak si pohráli se zpracováním veřejných kamer.

Ze začátku jsem sice neměla sebemenší ponětí, o co tam jde, ale jak jsem se do děje postupně dostávala, na konci už jsem seděla přimrazená k obrazovce. Celé mi to přišlo dobře zpracované, napětí působilo a hudební složka určité scény hezky podtrhovala. Těším se na kompletní rozuzlení a rozhodně si počkám, dokud to nebude venku celé, a až pak to sjedu maratonem.

  • obsazení
  • hromada hlavních postav a prolínání příběhů
  • akce od začátku do konce
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu