5. 12. 2022

Novinka pod lupou: Welcome to Chippendales (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Welcome to Chippendales (Představujeme vám Chippendales)
Žánr drama, životopisný, minisérie
Stanice Hulu
Premiéra 22. 11. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie vypráví skutečný příběh o Somenovi „Stevovi“ Banerjeem, indicko-americkém podnikateli, který založil striptýzovou skupinu Chippendales.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Viděla jsem plakát a říkám si: Dan Stevens, to musím vidět! Vůbec jsem neměla ponětí, o čem to má být, a tak jsem si ani výjimečně předem nenastudovala skutečnou historii tohohle podnikání. Přesně tyhle 2 informace jsou důvody, proč jsem byla na konci úplně šokovaná. Co to krucinál bylo? Jo, ten závěr mě dostal.

Nejlepší na celém tom však nebyl konec, nýbrž soundtrack. To byl samý hit vedle hitu. Skvělý dobový disco vibe prostupoval i celou produkcí, ne jen hudební a kostýmovou stránkou. Fakt to vypadalo, jako kdyby to bylo natočené kdysi dávno, kamera, střih, filtr. Kromě Dana mě bavil hlavně Murray Bartlett jako Nick De Noia. Bylo to taky příjemně nenuceně vtipné, ne extra komediální, humor spíš místy odlehčoval vypjaté situace a drámo, což mi k ději skvěle sedělo.

Nebylo to to nejlepší, co jsem letos viděla, nějaká hlušší místa bych tam našla a to téma není zrovna něco, co bych ve svém životě potřebovala, ale jinak jsem spokojená. Věci podle skutečnosti já můžu. Po zhlédnutí první epizody jsem si šla teda konečně počíst nějaké ty reálie a teď jsem ještě zvědavější na další díly. Jestli se budou po celou dobu držet reality, bude to teprve zajímavé.

  • Dan Stevens
  • soundtrack
  • skutečný příběh
  • závěrečný zvrat
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Hulu opět dokazuje, proč patří mezi mé oblíbené streamery. Zdejší životopisná dramata jsou prostě topka, která mě vždy baví. I když si předem myslím, že mě téma až tolik neosloví, opak je pravdou. I tento pilot dokázal navnadit a těším se, až si dám celý maraton.

Hlavní hrdina je taková nenápadná šedá myška. Moc se mi líbila relativně nedůležitá scéna, kdy v rozhovoru se svým zaměstnavatelem na benzince oznámí, že chce skončit, protože má našetřené peníze z výplaty. Ukázalo mi to, jakou má píli a odhodlání něco dokázat, a právě v ten moment jsem mu začala fandit.

Zbytek dílu pak šlo v podstatě o hledání úspěchu, o to dostat se od nudného hraní až ke vzrušujícímu Magic Mikovi. Představené postavy mi sedly, i když musím říct, že jsem nečekala, jaké vyústění pár z nich hned v pilotu bude mít. Rozhodně jsem zvědavá, jestli vedlejší dějová linka nějakým způsobem zasáhne do hlavního příběhu. Prostředí, postavy, atmosféra, vše za mě funguje na jedničku. Nezbývá, než doufat, že se zábavnost udrží i po zbytek epizod.

  • postavy
  • prostředí
  • podle skutečnosti
  • téma
  • navnadí na další sledování
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Už jsem to tu uvedl, tak to jen krátce zopakuji, ale v jednom magazínu bylo uvedeno, že jde o seriál, kde bude cesta za úspěchem dlážděna mrtvolami. A ty se objeví hned v závěru první epizody, jenže bez jakéhokoliv dramatického dozvuku. Jde o typ seriálu, který je natočený bez ovlivňování příběhu podle skutečnosti. Žádné dramatické pauzy, dějové oblouky, flashbacky, prostě jen konstatování-takto se to stalo. Děj se soustředí více na vznik striptérského klubu a zabývá se spíše mechanismy jeho vzniku, takže vidíme postavy, jenž nějakou radou pomůžou vylepšit provoz , nebo ziskovost atd. Tudíž osoba jeho zakladatele, o kterou jde především, tu vstupuje se svými scénami téměř jako doplněk show. Faktem je, že k postupnému poznávání jeho charakteru to stačí a herecky je podaný na výbornou, jenže je to pořád málo, abych více přilnul k tomu, co vidím. A to i přesto, že forma je výborná, dobová atmosféra se spoustou hitů (ABBA, Blondie, Donna Summer, Village People, Sister Sledge a další) nemá chybu. V přímém srovnání třeba s Pose, který byl také natočený podle dobových skutečností, je Chippendales spíše rutinou, na kterou se dobře dívá, ale nenadchne. Snad se to po 2 viděných dílech zlepší, podle upoutávky na další epizodu se bude situace více hrotit.

  • Dobová kulisa
  • Hudba
  • Odtažitě vyprávěný příběh
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu