18. 12. 2022

Novinka pod lupou: Smiley (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Smiley
Žánr komedie, romantický
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 7. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 37 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Álex právě utrpěl milostné zklamání a ve vzteku pošle hlasovou zprávu svému příteli, ale tu omylem obdrží Bruno. Díky této chybě se nakonec setkají a to, co začíná jako rande, má nakonec mnohem větší význam.

Trailer

A jaký je náš ortel?

I když to nikdy nedělám, musela jsem si pustit druhý díl, protože jsem nepochopila konec prvního dílu. Nebo spíš emoci, kterou hlavní hrdina měl, když zaklel. Druhý díl jsem proklikala a už mám jasno. Rozhodně si ho plánuju při maratonu pustit znovu a pořádně.

Hned od prvních chvilek mě pilot oslovil. Není to tím, že by byl hlavní hrdina kdovíjaký sympaťák. Upřímně, můj typ je spíše jeho potenciální nová druhá polovička – nechápu, proč se z něj seriál snaží udělat nějakého škaredého a méněcenného týpka, když vypadá úplně dobře :-) Ten vzkaz na Tinderu byl přes čáru, jen proto, že napsal „ahoj“.

Ale oba dva mi sedí povahově, dokážu si je společně představit. V prvním díle ještě neměli žádné společné scény, ale jak jsem klikala ten druhý, tak jsem mezi nimi cítila tu chemii na míle daleko, takže chválím a jsem za to ráda.

Příběh sám o sobě je jednodušší, ale jako romantická oddychovka na vánoční období je to podle mě parádní. Díl utekl jako voda a nalákal mě na celý maraton.

  • sympatičtí hrdinové
  • pořád se něco děje
  • uvolněná atmosféra
  • ideální pro maraton
  • slouží spíše jako jednohubka – odsledujete a zapomenete
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Podobně jako moje premiéra s italskými Vánocemi v I Hate Christmas, na což jsem koukala naposledy, jsem teď asi poprvé viděla něco odehrávajícího se na Vánoce ve Španělsku. Kupodivu jsem tady tomu propadla mnohem více a působilo to na mě vánočněji, přestože tohle, ironicky, ani není vyloženě prezentováno jako vánoční seriál, na rozdíl od výše jmenovaného italského remakeu.

Hrozně mě bavil konec první epizody, díky kterému se hned v nejbližší době podívám dál. Nejsem zastánce “lásky na první pohled” a už vůbec ne “insta-love”, takže za mě vyloženě uhodili hřebíček na hlavičku, když se tomu vyvarovali. Oběma hrdinům fandím, dýchá z toho na mě romantická linka protiklady se přitahují, Bruno, nerdish milovník filmů, je přesně moje krevní skupina a jsem zvědavá, jak se to po tomhle zajímavém startu mezi nimi vyvrbí.

Kromě ústředního dua tady máte na obou frontách taky hromadu známých, kamarádů a rodin s jejich vlastními dějovými odbočkami, takže se určitě dočkáme i různého prolínání příběhů. Jak ráda říkám, je to taková příjemná jednohubka. Navíc vánoční! Ten fakt, že se to odehrává v době Vánoc, to razantně vylepšil, to vám teda řeknu. Být to další letní románek, hodím tomu určitě míň.

  • vánoční období
  • závěr prvního dílu
  • ústřední dvojice
  • jednohubka
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Petyer

Petyer

Presne ako obe pisete, prijemna vianocna jednohubka. Postavy su velmi sympaticke, ci uz hlavne alebo...
před 74 týdny
F.Valek

F.Valek

To finále mě zničilo, byl jsme z toho hrozně naměkko a ještě mi bylo líto, že to končí. Podle mě se na...
před 74 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Mám taky dokoukáno. Ta romantická linka byla parádně napsaná! Taková plná nekonečna umělých překážek a...
před 74 týdny
Další články k tématu