17. 12. 2022

Novinka pod lupou: La flor más bella (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La flor más bella (Nejkrásnější květina)
Žánr komedie
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 7. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Kudrnatá a sebevědomá baculka Mich o sobě ví, že je prostě báječná. Teď o tom ještě musí přesvědčit všechny ostatní ze střední školy ve čtvrti Xochimilco.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to taková nenáročná oddychovka, teen komedie, ve které se ale můžou mnozí najít. Líbilo se mi, že se zde (i když na tajňačku) boří typické středoškolské konvence, že i nejoblíbenější kluk může mít city pro šedou myšku.

Jsou tady sice ukázané typické hierarchie středních škol, ale na seriálu je vidět, že je bere s nadhledem, ne tak úplně vážně. Postavy jsou sympatické, každý si tady asi najde někoho, kdo mu padne – a to právě proto, že zde jsou vykreslené různé skupinky studentů.

Na druhou stranu ale seriál nepřináší nic výjimečného. I když se na něj dobře dívá, chybí mu jiskra, která by vás lákala na další a další díly a kvůli které by se seriál zařadil mezi srdcovky. Takhle bych ho spíš zařadila do kategorie neurazí/nenadchne.

  • sympatická hrdinka
  • snaha ukázat trošku jiné než typické středoškolské vzta­hy
  • hned po odsledování na seriál zapomenete
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Největším kamenem úrazu tohohle průšvihu je s přehledem hlavní hrdinka. To, jak je nesnesitelná, vůbec nesouvisí se vzhledem (ačkoliv na ten v seriálu často naráží), ale s jejím chováním a s celou tou její pózou na pár facek. Taky se ukázalo, že sama nebude nejostřejší tužkou v penále, když sebou tím klukem nechala tak zametat CELÝ ROK. Kde jsi nechala důstojnost, děvče?

Nakonec ani nevím, jestli je horší ona, nebo ten kluk. Nebo všichni komplet okolo. Red flags na mě z obrazovky mávaly komplet celej díl. Na teen věci budu cílovka asi už navždy, ale i ty přece musí být kvalitně udělané. Tohle bylo až fyzicky bolestivé sledovat. Jedna jediná zajímavá věc na tom byla ta, že ona do školy opravdu pluje na vodě. Cool.

Jakési poselství, které se v tom snaží předat, byť je hodně, hodně špatně napsané a ještě hůř vyjádřené, vlastně teoreticky není tak zlé. Celé jeho provedení však ano. Z představy, že sleduju ještě dalších takhle špatných 9 epizod se mi dělá mdlo a tentokrát je nezachrání ani krátká stopáž.

  • teoretická myšlenka by byla fajn…
  • hlavní postava
  • plejáda red flags
  • teoretická myšlenka by byla fajn… natočit to někdo jiný, někde jinde, s někým jiným a úplně jinak
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu