5. 3. 2022

Novinka pod lupou: Mood (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mood
Žánr drama, hudební
Stanice BBC Three
Premiéra 1. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Nicôle Lecky
Hrají Dywayne Thomas, Nicôle Lecky, Lara Peake, Paul Kaye, Mia Jenkins

O čem to je?

Seriál je částečně vyprávěn prostřednictvím písní, které vytváří pětadvacetiletá Sasha, rádoby zpěvačka a rapperka. Chce se stát významnou umělkyní, ale právě teď je umělkyní z ložnice: celé dny tráví kouřením trávy a sledováním svého bývalého přítele na Instagramu a vyhýbáním se své matce, nevlastnímu otci a sestře Megan. Když ji vyhodí z rodinného domu, je Sasha nucena postarat se sama o sebe a přespávat u místního dealera Saleema, dokud se nenastěhuje k party girl Carly, která ji uvede do vzrušujícího světa influencerů na sociálních sítí. Ale jak se propast mezi její přítomností na internetu a snem stát se zpěvačkou stále zvětšuje, Sasha se snaží uniknout ze světa, který je složitější a temnější, než si dokázala představit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak nesympatická hrdinka tady zase nějaký ten pátek nebyla. Člověk jí nemá ani chuť fandit, protože se střízlivá i opilá chová naprosto nemožně (a to se snažím být slušná).

Příběh sám o sobě špatný není. Hudby tady není až tolik, aby vám lezla krkem, ale na druhou stranu ji nepřehlédnete/nep­řeslechnete. Co selhává, je charakter hlavní hrdinky. Ta chce být strašně moc slavná, bohužel ale dělá všechno proto, aby sama sebe sabotovala. A je naštvaná na celý svět, že se jí nedaří. Já být nějakým manažerem nebo třeba i influencerem, tak se od ní taky držím na míle daleko a nechci s ní mít nic společného.

Je mi tak odpudivá, že nemám sebemenší chuť koukat se na další díly. Bohužel je přítomná v každé scéně, což je logické, když je to sólo hlavní hrdinka. Ale mohli ji vytvořit trošku příjemnější, třeba hrdinka v Little Voice taky neměla moc štěstí na úspěch a slávu, ale šla do toho alespoň srdcem a dívalo se na to mnohem lépe.

  • hudební seriál
  • představivost hrdinky
  • naprosto nesnesitelná hrdinka to celé pohřbívá
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu