21. 9. 2022

Novinka pod lupou: American Gigolo (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název American Gigolo
Žánr drama
Stanice Showtime
Premiéra 9. 9. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Moderní převyprávění filmu z roku 1980. Julian Kaye byl před 15 lety zatčen za vraždu a nyní se neúspěšně snaží najít místo v sexuálním průmyslu v Los Angeles. Zároveň chce odhalit pravdu o tom, kdo to na něj před lety nastražil a zapříčinil jeho uvěznění.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Opravdu děkuju tomu, kdo do tohohle vybíral hudbu. Blondie mi úplně v klidu stačila k tomu, abych byla totálně zaháčkovaná a klidně jí tam mohlo být i víc. Neméně podstatným faktorem byl samotný Jon Bernthal. Celé to bylo depresivní, napínavé, sexy. Ten Deník gigola, který jsem viděla předtím, se tomuhle jak kvalitou, tak logikou ani smykem nepřiblížil.

Pár věcí bych však vytkla. Ženské postavy mi moc nesedly (jenom detektivka v podobě Rosie O’Donnell byla fajn) a Wayne Brady… no, reálně to působí, jako kdyby James Stinson dostal svůj HIMYM spin-off s novou prací v téhle branži, což mi jeho charakter dost rušilo.

V neposlední řadě si myslím, že by tomu slušel spíše filmový formát. Moc tam nevidím ten serializovaný příběh na dlouhou trať, vážně netuším, jak to chtějí natáhnout na tolik epizod, ale stejně kouknu dál, že jo. Bavilo mě to a ani nevím, jak ta hodina uběhla. A hlavně – Jon je BRILANTNÍ.

  • Jon Bernthal
  • nejedna Blondie
  • rychle to uteklo
  • tíživá a zároveň smyslná atmosféra
  • stačilo by mi to ve filmové podobě
  • kromě Jona a Rosie nic moc obsazení
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděla film s Gerem, ale myslím, že snad ani ne. Každopádně pilot seriálového zpracování rozhodně nalákal na další sledování. Zhruba uprostřed epizody to vypadalo, že seriál ztrácí tempo, ale na konci se zase zvednul a nalákal na další sledování.

První díl odvádí dobrou práci. Představuje nám hlavního hrdinu v různých fázích života. Cestujeme mezi více (minimálně třemi) časovými rovinami, takže musíte dávat pozor, aby vám neuniklo něco důležitého a orientovali jste se v tom, kde se příběh zrovna nachází. Všechny tyto roviny jsou důležité k vykreslení celkového obrazu, abychom pochopili, proč postavy jednají tak, jak jednají.

Kabelovka Showtime už v minulosti ukázala, že dramata jsou její silnou stránkou. Myslím si, že kvalitní scénář, herectví a celková kinematografie zde je důkazem, že na to Showtime stále má a dokáže produkovat stále kvalitní a zábavné kousky, které baví nejen diváky, ale i televizní kritiky.

  • působivá atmosféra
  • herecké výkony
  • poutavý scénář
  • tempo trošku upadlo uprostřed epizody
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu