2. 3. 2022

Novinka pod lupou: De Volta aos 15 (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název De Volta aos 15 (Zase 15)
Žánr komedie, drama
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 25. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje Anitinu cestu sebepoznání a dospívání. V patnácti letech měla mladá dívka, velká očekávání od dospělého života: opustit malé městečko Imperatriz, procestovat mnoho míst a poznat spoustu lidí. Ve třiceti letech však její život takový není. Po nešťastných událostech se uchýlí do ložnice, kde prožila dospívání, a jako mávnutím kouzelného proutku ji to vynese do prvního dne střední školy: třicetiletá hlava v těle patnáctileté teenagerky!

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tento seriál vypadal zajímavě. Líbilo se mi, jak byl přechod z přítomnosti do minulosti. Ale celkově mě pilot nezaujal. Na jazyk si musím zvykat, postavy jsou nesympatické a dějově je tu záhada, jak je možné, že se hlavní hrdinka dostala zpět do minulosti a považovala to za sen, ale po návratu do budoucnosti zjistí, že je tu něco jinak.

Dějově je to takové zajímavé. Otázka, jak je možné, že se dostala takhle do minulosti a trochu změnila budoucnost. Jestli se do té minulosti znovu vrátí a změní celou budoucnost, nebo jak to bude? Díky těmto otázkám mě láká tento seriál sledovat dál. Ale nebýt této záhady, tak nejspíš nepokračuji, protože moc nezaujalo a taky to neutíkalo tak rychle. Myšlenky mi utíkaly pryč. A trochu mi to připomnělo film Přes noc třicítkou, jen s rozdílem, že hlavní hrdinka se dostane do minulosti a může nejspíš změnit nejen svou, ale i ostatních budoucnost. Díky stopáži a šesti dílům dávám seriálu šanci.

  • stopáž
  • jazyk
  • nesympatické postavy
40 %
Mé hodnocení
Janey T

Milý nenáročný seriál, který se skvěle hodí jako zábava pro třináctileté holky, ale zabaví se u něj v klidu i dospělí. Pokud nevyžadujete vyloženě logický příběh a chování postav, ale berete seriály jen jako zábavné pohodovky, tak byste zde mohli být spokojení.

Myslela jsem si, že nás čeká něco ve stylu toho filmu s Jennifer Garner, jak se z holky stala žena (jen naopak), ale tady je to ještě trošku komplikovanější – vypadá to, že hlavní hrdinka bude vícekrát cestovat tam a zpět do svého mladého já a co změní v minulosti, to se promítne do současnosti.

Hlavní hrdinka je trošku moc dramatická, ale dá se tolerovat. Nevím, jestli se mi víc líbí její dospělé, nebo dospívající já, ono to není nikde o moc lepší (ani horší). V ostatních postavách jsem se zatím nezorientovala, hlavně v tom, kdo z minulosti je kdo v současnosti. Snad se to spraví brzy po začátku maratonu, abych věděla, která bije.

  • pohodová atmosféra
  • seriál pro celou rodinu
  • fajn retro návraty
  • nic moc postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Já vůbec nechápu proč, ale mně ty postavy přišly docela fajn a konkrétně tu hlavní postavu v mladší...
před 2 roky
Další články k tématu