30. 9. 2022

Novinka pod lupou: Reboot (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reboot
Žánr komedie
Stanice Hulu
Premiéra 20. 9. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál si utahuje ze současného trendu, kdy televizní společnosti oživují staré hity. V tomto případě půjde o rodinný sitcom z počátku roku 2000, který společnost Hulu přivede zpátky k životu. Jeho znovu shromážděné dysfunkční osazenstvo se musí vypořádat s nevyřešenými problémy v dnešním rychle se měnícím světě. A především návratem jednoho z původních členů štábu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak jo, řekněme si to narovinu, je to neskutečná blbost a ujetina. Ale já si celý pilot užíval, protože se naváží do tolika seriálů a tvůrců, že to prostě všechno kompenzuje. Podobný pokus už tu byl před třemi lety v podobě BH90210, ale tomu chybělo to utahování a hrálo to víc na fiktivní reálnost. Tady se pálí ostrými a dokonce do vlastních řad.

Pilot zatím vypadá nadějně, mám ale upřímně obavu, aby vše nesklouzlo k vytěženému modelu. Utahovat si z ostatních je jedna věc, jak dlouho je to ale udržitelné, je věc druhá. Už jen konec dílu začal sklouzávat k něčemu trochu moc nucenému. Myslím, že by bohatě stačily rozepře, neshody a nesnášenlivost vůči Gordonovi a ne nutně hned rodinná linka.

Vztahy mezi postavami jsou až moc prvoplánově načrtnuté, respektive podle mého by stačilo tolik netlačit na pilu a neprotěžovat všechno hned v úvodu. Zhrzená vévodkyně, naprosto jasná budoucí linka, problémový Clay hrající si na drsňáka je taky docela jasný, ale asi nejhorším z balení je Zack. Neustálé opakování stejného „vtípku“ a jasné směřování, které mi úplně nesedí, pro reálnost to chtělo ubrat z plynu.

Jinak je to prostě záležitost, na které se pobavíte kvůli tomu, co se v seriálovém světě skutečně děje, tvůrci se při psaní scénářů nebáli vše skutečně zachytit, takže všechno z čeho jsme často frustrovaní my diváci, se krásně promítá i sem. Narovinu teda říkám, že procentuální hodnocení není úplně objektivní podle děje, ale je dost zatížené tím navážením se do okolí. A poznámka na závěr, jsem docela rád za Judy Greer, úplně si nedokážu v roli tak autenticky představit původně obsazenou Leslie Bibb.

  • naváží se do všeho bez rozdílů
  • nejede jen sám na sebe
  • rychlá vytěžitelnost
  • předvídatelné postavy
  • v závěru tomu dochází dech
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Doufám, že ten, kdo si v Hulu řekl, že si místo toho, aby udělali další reboot, udělají srandu ze všech rebootů za poslední dobu, dostane povýšení. Šla jsem do toho poměrně skepticky a absolutně nečekala, že dostanu tohle. Narážky a reference miluju, mix reálií a smyšlených faktů taky.

Navíc musím říct, že kvalita se postupně zvyšovala. První epizoda (vypustili najednou 3) byla jednoduše zábavná, takový závan čerstvého vzduchu. Ve druhé šlo poznat, že to nebude jenom o zesměšňování a vtipech, ale charaktery začaly dostávat příběh, hloubku, zejména postava Paule Reisera si mě začala získávat a myslím, že on postupně projde nejlepším charakterovým vývojem.

Třetí epizoda mi přišla zatím nejlepší, střet generací (v překladu: staré školy a politické korektnosti dnešní doby) u psaní nových dílů té fiktivní show byla čistá zábava. A to ani nemluvím o tom prapodivném plot twistu na konci. Je to taková ta komedie, která nebude připadat komediální všem, avšak za mě celkově příjemné překvapení a hlavně geniální obsazení! Těším se na další díly.

  • perfektní casting, hlavně trio Key-Knoxville-Greer, ale třeba i Reiser a Worthy
  • skutečně vtipné
  • narážky a reference
  • bylo to lepší a lepší
  • nesedne to každému
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Těšila jsem se, ale pilot mě až tolik nezaujal. Byla jsem zvědavá, jak seriál dokáže zpracovat aktuální téma rebootů, ale přišlo mi, že ve výsledku vytvořil jen další sitcom s nesympatickými a karikaturními postavami.

Možná se to časem ještě rozjede, zatím jsem ale spíše zklamaná. Líbila se mi hlavní hrdinka – scenáristka, ale ostatní nestáli za nic. Ani jeden z herců (seriálových herců) nemá žádné kvality, které by mě zaujaly.

V podstatě si po pilotu neodnáším žádný zážitek. Sedím tady a přemýšlím, co k tomu vlastně napsat. Jsem zklamaná. Asi počkám na názory ostatních, jestli to časem bude lepší, abych případně věděla, jestli tomu dát ještě pár dílů, nebo to ani nezkoušet. Od Hulu většinou odcházím nadšená, ale asi platí, že výjimky potvrzují pravidlo.

  • narážky na Hulu
  • scenáristka
  • ostatní postavy
  • přišlo mi to více klišovité než vtipné
  • nenalákalo na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu