20. 4. 2022

Novinka pod lupou: Hard Cell (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hard Cell
Žánr Komedie, Mockumentary
Stanice Netflix
Premiéra 12. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mockumentary z vězeňského prostředí. Catherine Tate hraje několik různých postav, které dokumentární štáb sleduje spolu se zaměstnanci vězení.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To jsou všechny mockumentary postavené na tom stejném, se stejnými charaktery a nesmysly? K duhu jde Hard Cell aspoň ta snaha o oživení maskováním Catherine Tate, nejlíp z toho vychází asi jako chlap, bez které by to bylo ještě horší.

Vím, že pokud tento žánr vysloveně nemilujete, většinou to chce dost dílů, abyste se aspoň trochu na seriál naladili, přesto mě neskutečně bavil článek shrnující, že všichni diváci se shodují, že Hard Cell je perfektní a neskutečně se u toho nasmáli. Tak teď nevím, buď se do seriálu pustili jen milovníci mockumentary, ti, kterým se seriál nelíbil, mlčeli a nebo jsem jediný na světě, který se do toho dal a nudil se.

Prostředí je fajn, ale tím to končí. Trapné vtípky a pokusy o cokoli vtipného, opakované těžení z Cheryl Fergison (myslím, že ani na ostrovech to nikdo moc neocení), děj vystavěný na něčem, čehož konec je jasný od první chvíle. Prostě proč. Maximálně bych tu mohl chtít vidět potenciál v muzikálu, respektive v jeho nacvičování, které by další díly mohlo oživit (ale třeba taky ne).

Seriál nic nepřináší, je moc utahaný, za mě postrádá tu super část humoru Catherine Tate a britského humoru obecně. Je to prostě škoda.

  • Catherine Tate
  • ženská věznice
  • tak nějak všechno ostatní
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Námět seriálu není špatný. Nevím, jak to v ženské věznici chodí nebo celkově v jakékoliv věznici. Ale jestli je to tak, jak to bylo v pilotu, tak asi tento druh věznice nemusí být až tak zlý. Upřímně, jako komedie mi to moc nepřišlo, spíše taková parodie na komedii, kde se člověk nezasměje ani jednou. Ale pro někoho toto může být dobrá komedie. Ale Catherine Tate si tady zahraje pár rolí a nebýt ji, tak je to asi propadák.

Ale díky stopáži, která je krátká a dílů je jen šest, je to ideální na maraton a zhlédnout se to dá. Já tedy tomu šanci dám, tak uvidíme, jestli to bude ještě větší propadák než je pilot, nebo se to zvedne a bude se na to dát koukat.

  • Catherine Tate
  • stopáž, takže ideální pro maraton
  • komedie
  • postavy
40 %
Mé hodnocení
Janey T

Catherine Tate jsem naposledy viděla jako společnici Desátého Doktora v seriálu Doctor Who a jako šéfovou v sitcomu The Office. Hard Cell se svým pojetím pseudo dokumentárního seriálu podobá druhému zmíněnému, ale bohužel není ani zdaleka tak zábavný. Vydařených vtipů jsem našla jen pár, a i tehdy nešlo o nic, u čeho bych se smíchy válela po zemi. Některé rádoby humorné situace jsou naopak na hranici nevkusu anebo daleko za ní (prdění v cele).

Catherine Tate se sice snaží, ale ačkoliv její šéfka Laura má potenciál (byť je občas na zabití) a z nové vězeňkyně by se také mohlo ještě něco zajímavého vyklubat, ostatní její postavy, které hraje, mi spíš vadily, prostě toho bylo už moc. Paradoxně mě více zaujaly vedlejší postavy, zejména údržbář, který, jak se zdá, má jako jediný ve věznici rozum, a ani ta režisérka muzikálu West Side Story nebyla úplně špatná.

Hard Cell možná na papíře znělo skvěle, ale v reálu seriál nefunguje a já jsem od něj vážně čekala víc. Na další díly se s vysokou pravděpodobností dívat nebudu.

  • Hodně Catherine Tate (pro fanoušky)
  • Pár (opravdu jen pár) jakžtakž podařených vtipů
  • Vedlejší postavy (které nehraje Catherine Tate)
  • Stopáž (sice je docela krátká, ale stejně se chvílemi vlekla)
  • Trapnost a nevkus
  • Seriál není ani zdaleka tak vtipný, jak se snaží být
  • Dost okatě kopíruje starší díla
  • Hodně Catherine Tate (pro odpůrce)
  • Nenaláká na další sledování
40 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Nemám ráda seriály, kde jeden herec hraje více postav. Asi mě poznamenaly ty rádoby komedie s Eddiem Murphiem, když jsem byla malá.

Na druhou stranu se mi líbí zasazení do ženské věznice, protože jsem stále neviděla ani Orange, ani Wentworth, takže toto prostředí zatím nemám vůbec okoukané. I tak ale musím říct, že pokud bych si měla vybrat, rozhodně volím dramatické zpracování před touto rádoby komedií.

Nezasmála jsem se tady ani jednou, tento styl humoru v kombinaci s mockumentary stylem není nic pro mě. Ale věřím, že ti, kteří mají rádi SNL a podobné skeče, si tady na své klidně přijít můžou.

  • prostředí ženské věznice
  • jedna herečka ve více rolích
  • není můj styl humoru
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Cokoliv, kde jeden herec hraje víc rolí (a nejsou to dvojčata či klony) stojí za hovno. Je léty ověřený...
před 104 týdny
janulam11

janulam11

Možná ano, i když v případě Catherine Tate si dovolím nesouhlasit ;) Každopádně, i když mě...
před 104 týdny
IrmaVep

IrmaVep

Nemám asi s čim srovnávat, takže nedokážu (ne)souhlasit. Mě tohle nakonec bavilo čím dál víc. Že...
před 103 týdny
Další články k tématu