9. 3. 2022

Novinka pod lupou: Diabolical (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Diabolical
Žánr animovaný, antologie
Stanice Prime Video
Premiéra 4. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 13 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Animovaný spin-off k seriálu Banda (The Boys). Seriál se bude skládat z 8 epizod, přičemž každá bude mít svůj vlastní uzavřený příběh. Tvůrci o něm mluví, že je kdysi nadchl Animatrix a od té doby chtěli udělat něco podobného. Nyní se jim konečně jejich přání vyplnilo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přijde mi vtipné, že dnes už podruhé odkazuju u názoru do Novinky pod lupou na dětské animáky jako Tom a Jerry a kojot a pták. Ale tento pilot byl vyloženě takto schválně vytvořený, aby tuto podobnost evokoval.

Jen s tím rozdílem, že tohle rozhodně není animák pro děti. Střeva a mozky tu létají na všechny světové strany a krev teče víc než v upírských seriálech. A za všechno může jen jedno malé miminko.

Pilot ani nepotřebuje slova, vystačí si pouze s grafickými obrázky. Jako bylo to hodně ujeté, ale když si zvyknete na ten šokující styl, tak se pak už začnete docela dobře bavit. Je to antologie, takže každý díl bude o něčem a někom jiném, takže se nedá moc zobecňovat. Ale kdy mě animáky bavily, tak určitě kouknu na celou sérii. Takto se budu dál těšit na maraton The Boys, který mě v budoucnu čeká, a taky na pilot spin-offu ze superhrdinské akademie, to zní taky dobře.

  • uteče jako voda
  • dospělácká verze typických dětských němých animáků
  • po vzoru Boys se neštítí násilí a krve
  • názor nejde moc zobecnit, protože každý díl je o někom a něčem jiném
70 %
Mé hodnocení
ragelly

The Boys patří mezi mé nejoblíbenější současné seriály. Superhrdinskou tematiku mám velmi ráda, a tento seriál ji nabízí v zase trochu odlišnější, zábavnější podobě. Píšu to proto, abych vysvětlila, že na animovaný seriál vycházející ze stejného světa jsem se těšila. O to víc jsem nyní zklamaná.

Diabolical, minimálně tedy první epizoda, totiž funguje v jediném směru – je krátká. Jinak ale příběh, který je založený na principu slapstickové grotesky, nemá moc co nabídnout, kromě série těch (nej)nepravdě­podobnějších náhod, trochy toho násilí, aby se neřeklo, a hrdinů, o nichž se prakticky nic nedozvíme. Celou dobu mi tak bylo úplně jedno, co se s hlavními postavami stane, a to laserové dítě mi nepřišlo roztomilé, nýbrž rozčilující, takže jsem vlastně docela fandila těm „zlým“, což asi nebyl účel.

U pilotu jsem se nepobavila, protože po stránce pojetí humoru nenabízí nic, co bychom už neviděli někde jinde. Celou tu katastrofu korunuje velmi jednoduchá, nebojím se říct až ošklivá animace, na kterou se mi dívalo jen obtížně. Věřím, že někomu jinému se může líbit, ale mně vůbec nesedla.

Jako celek mě tedy pilot vůbec nezaujal a dokonce mě odradil od dalšího sledování. Dobrá zpráva je, že následující epizody jsou pojaté jinak, s odlišnými hrdiny, příběhem a snad i typem animace. Ale já jsem po pilotu tak znechucená, že se dál dívat nebudu. Místo toho si raději počkám na třetí řadu The Boys. Možná kdyby Diabolical byl hraný seriál anebo by se v něm objevil některý ze známých hrdinů z The Boys, pilot by se mi kvůli vší té absurdnosti líbil víc, ale jako animovaný příběh prostě nefunguje.

  • je to krátké
  • animace (někomu se bude líbit, jinému ne)
  • další díly budou o něčem jiném (možná lepším)
  • postavy, které mi byly úplně… kdesi
  • obrazová stránka
  • příběh
  • prostě všechno
20 %
Mé hodnocení
Mad.Awe
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
TyfuZ

TyfuZ

Minimálně 8. díl je určitě fajn vidět, příběh je kánon a je to příběh o přivedení Homelandera do The...
před 2 roky
Seraphine313

Seraphine313

Jako... nikdy bych nevěřil, že uvidím Happy Tree Friends jako oficiální produkci televizní stanice. Ale...
před 2 roky
Další články k tématu