11. 10. 2015

Novinka pod lupou: This Life

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: This Life
Žánr: drama / rodinný
Stanice: CBC
Premiéra: 5. 10. 2015
Vysílání: pondělí večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: –

O čem to je?

Kanadská novinka This Life se odehrává v současnosti v Montrealu. Jde o zábavnou, upřímnou a srdcervoucí sérii o obyčejné rodině, jejíž svět se přes noc převrátí vzhůru nohama. Desetidílný seriál je rodinnou ságou v čele s Natalie Lawson. Natalie je novinářka píšící sloupky pro magazín o životním stylu. Je to svobodná matka, která nedávno překročila čtyřicítku. Natalie se dozví, že se jí v těle znovu objevila rakovina. Tato skutečnost ji donutí vydat se na cestu s cílem pomoct svým třem dospívajícím dětem, aby se připravily na budoucnost, a zároveň se hrdinka pokusí udělat vše pro to, aby svůj vlastní život v současnosti prožila naplno.

Nataliina diagnóza změní životy všech, které miluje. Každý člen rodiny Lawsonů je nucen čelit nestálosti života. Všichni se ze všech sil snaží brát celou situaci, jak nejlépe to jde. Aby to všechno zvládla, musí Natalie spoléhat na své dva bratry, sestru a rodiče, kteří jsou si všichni velmi blízcí a každý z nich je až kouzelně nedokonalý. Skrze mix humoru a dramatu prozkoumává seriál spoustu úspěchů a životních pádů ve velmi lidském příběhu, se kterým se mohou ztotožnit tisíce lidí po celém světě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Bylo to přesně takové, jaké jsem to čekala, přímo mi z toho dýchá Kanada, ani nevím proč. Rodinné drama, kterých existují desítky.

Nebylo to úplně špatné, seriál se už od začátku snažil působit na city. Nicméně První díl se soustředil hlavně na představení postav a samotné téma – rakovina hrdinky – bylo odsunuto na druhou kolej. Z ukázek dalších dílů ale bylo jasné, že se brzy nemoc dostane do centra dění.

Herecké výkony jsou průměrné, postavy jsou průměrné, nejsem si úplně jistá, jestli si dokážete k seriálu vytvořit vztah podobně, jak tomu bylo např. u Chasing Life. Pokud ale máte tyhle ciťárny v lásce, tak to určitě zkuste.
  • epizoda příjemně utíkala
  • průměrné ve všech směrech
50 %
Mé hodnocení
ragelly

A já pořád, odkud tu ženskou znám. A pak jsem si vzpomněl, jenže… to bylo tak všechno, co jsem o tomto seriálu ze začátku věděl. Dál už to bylo jen čistě na ději, aby mě ohromil.

To se ale bohužel nestalo. Děj si plyne pomalu, přepomalu… a v půlce zjistíte, že se šíleně nudíte. Koho by taky bavilo se neustále dívat na to, jak spolu rodina vstává, jak spolu jdou do školy, jak jsou děti ve škole, jak jdou spolu děti ze školy, jak spolu rodina večeří. Mezi tím neřeknou pomalu nic kloudného, sypou ze sebe nedůležité věty a člověk má dojem, že sleduje spíš nějaké nepodařené domácí video. K jádru věci se tedy rozhodně seriál dostává pomalu.

Pomalost, s jakou seriál servíruje informace divákovi, mi připomněla Olive Kitteridge. Narozdíl od roztomilého vesnického příběhu je tady všechno průměrné a natočené skoro tak, aby to i nezajímavě vypadalo. Vykradené téma z The Big C osekané o vtip a humor navíc zaručuje, že se seriál bude hledat ještě dlouho.
  • hodně pomalé
  • hodně nudné
  • vykradené téma
  • ničím nevyčnívající
  • rychle zapomenete, o čem to bylo, kdo tam hrál, i všechny dialogy
40 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu