25. 3. 2016

Novinka pod lupou: The Catch

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Shondaland se hlásí s dalším očekávaným hitem, The Catch, který se představil na stanici ABC.

Základní údaje

Název: The Catch
Žánr: Drama / Thriller / Krimi
Stanice: ABC
Premiéra: 24. 3. 2016
Vysílání: čtvrtek od 22:00
Předskokan: Scandal
Konkurence: Elementary (CBS), Shades of Blue (NBC)
Tipovačka: Všechny týmy kromě Edny tipují prodloužení, ke kterému se přikláníte i vy s převahou 57 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Jennifer Schuur
Herci: Mireille Enos, Peter Krause, Sonya Walger, Jacky Ido, Rose Rollins, Alimi Ballard, Jay Hayden, Elvy Yost

Ve zkratce

Děj se točí kolem soukromé detektivky Alice Vaughan, silné a úspěšné ženy, která v LA pomáhá řešit případy týkající se podvodů. Zdá se, že se jí v životě po všech stránkách daří, jenže to se změní v momentě, kdy na ni ušije boudu její snoubenec. Obere ji o všechny peníze a ze dne na den zmizí. Alice se tak pustí na soukromou misi, jejímž cílem je pomsta bývalému snoubenci.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Můj ty bože, já se zamilovala! :D Do celého seriálu, do postav, nádherného luxusního prostředí. Tohle je přesně to, co k životu potřebuju :D Seriály, které mě hned od první scény dokážou chytnout a nepustí mě celou dobu. Plánovala jsem, jak u sledování budu pracovat, ale to prostě nešlo, musela jsem tomu věnovat svou plnou pozornost a vychutnávat si plynoucí minuty naplno.

Čím začít? Asi hlavní dvojkou. Mireille jsem na začátku měsíce dokoukala v The Killing a vidět ji tady, to je poklad. Prošla si nejen změnou vizáže, která jí mimochodem velmi prospěla, je z ní ženská jak lusk! Ale taky jsem si uvědomila, jak skvělá herečka to je. Na její Sarah jsem okamžitě zapomněla, hnedka jsem ji vzala jako Alice, je to úplně jiná osobnost, úplně jinak zahraná, bravo. Peter Krause je jejím zdatným společníkem. Je to ostřílený veterán, takže se nedivím, že i nové role se zhostil se ctí. I když dvojka není pár náctiletých, dokážou podle mého názoru zaujmout publikum všech věkových kategorií.

Jejich společné scény, nad nimi by člověk plesal. Neuvěřitelné, jakou chemii mezi sebou dvojice má. Úplně mě mrazilo už na začátku, když hrdinka na něj zamilovaně koukala, ale teprve ve druhé půlce epizody, když si začali hrát na kočku s myší, začalo to pravé jiskření. Moc se mi líbilo, že jeho tvůrci napsali taky tak, že se do ní zamiloval. Jde úplně vidět jeho vnitřní boj, což oceňuju, že není bezcitný zlodějíček, ale sám si naletěl. Je tu potenciál na úžasnou zakázanou romanci, které diváci nyní na začátku dostali doušek, ale i z toho mála se stali totálními závisláky a už se nebudou moct dočkat, kdy se dvojka znovu dá dohromady. Já to tak teda určitě mám.

Naprosto famózní je i práce střihu a kamery. Moderní mozaiková kompozice scény je nejen ozvláštněním celého seriálu, ale také zajímavou a neokoukanou grafikou, která se mi za celou epizodu neomrzela a pochybuju, že by se tak v dohledné době mělo stát. Stejně tak dynamická práce kamery včetně různých detailů – náklon, otáčení, práce s detaily, všechno mi dohromady tvoří seriál, který se okamžitě stal mým guilty pleasure. Jak normálně sjíždím maratony, tak tady vážně přemýšlím o tom, že bych si každý týden pouštěla díl. Asi to ale překonám, protože tohle si budu chtít vychutnat celé naráz!
  • výborné herecké duo a chemie mezi nimi
  • práce kamery a střihu
  • pilot mi hrozně rychle utekl
  • malá sledovanost
100 %
Mé hodnocení
ragelly

The Catch je jednou z nejočekávanějších novinek letošní sezóny, zejména díky tomu, že se jedná o tvorbu Shondy Rhimes. Nevím jak ostatní, ale já jsem právě kvůli tomuto faktu měla vyšší očekávání, která se nenaplnila. V pilotu se neodehrálo nic, co už dávno nevíme z obsahu, a proto děj příliš neplynul.

Pochválit musím ale povedený soundtrack, kterým seriál zejména v intenzivnějších scénách vynikal. Pozitivně hodnotím také postavy a herecké obsazení, které je velmi sympatické. Peter Krause se do role „Christophera“ skvěle hodí a věřím mu každé slovo a každý pohled.

Produkce Shondalandu zaručuje seriálu prakticky automatický úspěch. Nejsem si ale jistá, že bez této vizitky by se seriál uchytl. Pilot neměl moc velký spád, přišel mi spíše rozjezdový a žádné šokující momenty se nekonaly. Věřím ale, že tohle všechno teprve přijde a snad se v následujících epizodách dočkáme skvělé podívané. Dívat se na to dá, jen musíme být trpěliví.

Z shondalandských seriálů mi The Catch prostředím a atmosférou nejvíce připomíná Scandal.
  • sympatické postavy
  • soundtrack
  • Shondaland
  • průměrný rozjezd
  • zatím to není nic extra
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

The Catch, nová značka Shondalandu, který na mě poslední roky docela funguje. Takže jsem byl přirozeně od prvního traileru (který s pilotem neměl moc společného) zvědavý na to, jak si povede. Téma „podvodů“ napatří v mém watchlistu zrovna mezi okoukané, a tak tady byla vcelku slušná šance, že si do něj nějaká novinka má šanci najít cestu. Tahle měla opravdu složitou cestu ke vzniku, takže si příležitost zasloužila. Ale už pojďme na pilot.

A ten nebyl úplně špatný, i když jsem pár problémů samozřejmě našel. Začnu hlavní hrdinkou, která mi nápadně připomíná Meredith z GA. Obě to jsou silné ženské se strhanými rysy v obličeji a věřím, že v případě delšího pokračovaní si Alice připíše podobný životopis jako má Mer. Ta mi však tolik nevadila, překvapivě větší problém jsem měl s Peterem Krausem. Posledních pár let ho znám jako slušného otce od rodiny (Parenthood), takže mi k němu ta role podvodníka úplně neseděla. No, spíš vůbec. Ostatní neměli prostor se projevit, ale od pohledu jsme dostali pěkný rasový mix a nepochybuju o tom, že se dostane i na „token gay character“ (Hackerka nebo jedinej chlap ve firmě?). Největší problém je, že nevidím moc cest, kam seriál může pokračovat. Ano, na jednu sérii by se děj natáhnout dal, ale vážně chceme sledovat, jak Alice bude náhanět Bena několik let? (i když toho se asi seriál nedožije)

Pilot vcelku dobře utekl (i když to ani zdaleka nebyl nejlepší letošní, co jsem viděl) a určitě tomu pomohlo i využití hudby, které mě zaujalo a rozptýlilo (alespoň v úvodu). Dovedu si představit, že bych ve sledování seriálu pokračoval, ale vzhledem k tomu, že to je spíš ženský seriál, tak jedině v případě zájmu drahé polovičky. Na druhou stranu si totiž dovedu představit i to, že bych ze seriálu už nikdy neviděl ani minutu. Znám sice i horší seriály, ale nebývají od Shondalandu…
  • využití hudby
  • neokoukané téma
  • Shondaland, navíc to dobře zapadá do TGIT
  • dovedu si představit sledování se ženou
  • ne úplně padnoucí casting
  • žádná chemie mezi Benem a Alice
  • nezajímavé vedlejší postavy
  • twisty nejsou úplně překvapivé
  • kam to bude pokračovat?
  • nezvládám představu možnosti, že bych to sledoval sám
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Plánujete dát šanci The Catch? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
marzus

marzus

Zaujímavé hodnotenie... som v rozpakoch. :D
před 8 roky
Katschka

Katschka

Odlišné recenze mě nalákaly pustit si pilot hned a nečekat. Peter Krause mi do role sedí,za to...
před 8 roky
Freeman001

Freeman001

Přiznám se, že koženější a slabší herečku už jsem dlouho neviděl. Možná měli představitelce říct, že před...
před 8 roky
Další články k tématu