23. 6. 2016

Novinka pod lupou: BrainDead

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: BrainDead
Žánr: Drama / Politický / Sci-Fi / Komedie
Stanice: CBS
Premiéra: 13. 6. 2016
Vysílání: každé pondělí večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Robert King, Michelle King
Herci: Mary Elizabeth Winstead, Danny Pino, Aaron Tveit, Tony Shalhoub

Ve zkratce

Komediální thriller odehrávající se ve světě washingtonské politiky. Hlavní hrdinkou je Laurel, mladá a nová zaměstnankyně v kampani svého bratra, která odhalí dvě věci. Vláda přestala pracovat a mimozemští brouci žerou mozky členů Kongresu a zaměstnanců vlády.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle byla šílenost. Vlastně ani nevím, co si o tom mám myslet. Na jednu stranu u pilotu kroutíte hlavou, jak se tohle mohlo dostat do vysílání. Na druhou stranu ale nemůžete odpoutat oči od obrazovky. Jako by ti malí mravenci měli nad vámi taky nějakou moc, probořili čtvrtou stěnu a dostali se do mozku i vám.

Hlavní hrdinové jsou fajn. Nikdo mi tam vyloženě nevadí, i když jsem si nikoho zatím neoblíbila. Síla je v propojení sci-fi, politického a komediálního žánru. Během sledování zažíváte různé pocity, od napětí či dokonce strachu až po výbuchy smíchu a znechucení. Snad moc neprozradím, když popíšu scénu, kdy senátorovi vlezli mimoni do mozku a ten pak vytlačili uchem ven :D Nevěděla jsem, jestli si zakrývat oči, nebo se řezat smíchy :D

Hodně mě pobavily taky aktuální reference k současné americké politické situaci a nadcházejících volbách, záběry prezidentských kandidátů byly do příběhu dány šikovně tak, že z toho vyplývalo, že i oni mají v hlavě mravence.

Sečteno a podtrženo musím říct, že jsem se bavila. Pilot utekl rychle, nebyl nudný, i když poněkud zvláštní byl, to ano. Pilot dokázal navnadit na další sledování, jasně ukázal, o čem novinka bude. Na léto se určitě hodí mnohem víc než na sezónu. Pokud hledáte něco, co v televizi nevídáte každý den, určitě zkuste právě BrainDead.
  • inovátorské
  • vtipné scény
  • zakomponování aktuální politické situace
  • skvělý mix žánrů
  • škoda, že tam mimoni vymyli jen pár mozků, dalo by se na to koukat pořád, ale to se určitě zlepší v dalších dílech
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Letní sezóna je tu a s ní i řada zajímavých novinek. BrainDead patří mezi ně a pokud patříte k těm, které neuspokojí jednoduchá kriminálka, jde o seriál přímo pro vás.

Začněme tím pozitivním. Asi největším lákadlem je kromě samotného tématu herecké osazenstvo v čele s Mary Elizabeth Winstead, kterou jsem sice na obrazovce viděl prvně, ale nemám jí co vytknout. Já osobně se nejvíc těšil na svého milovaného Monka, tedy Tonyho Shalhouba, a ten opět nezklamal, byť moc prostoru zatím nedostal. Ani zbytek herců není k zahození, jsou sympatičtí a své postavy zvládají obstojně.

Nástin zápletky bylo to hlavní, co si mě získalo. Mimozemské jikry pojídající mozky vlivných politiků? To jsem prostě musel vidět. Někoho možná odradí politická stránka věci a ano, je pravda, že naprostí neználci politiky se budou místy ztrácet, přesto bych to nebral jako důvod, proč se seriálu vyhnout. Nenašel jsem nic, co by mi vyloženě vadilo; pilot plynul rychle, neobsahoval hluchá místa, alespoň v hrubých obrysech představil většinu postav a částečně nastínil směr, jakým se seriál vydá.

Tím směrem si ale právě nejsem jistý. Nemám nejmenší ponětí, kam se vše bude ubírat, a to mě právě trochu mate. Na druhou stranu to aspoň nebude předvídatelné, což je příjemnou změnou např. od Feed the Beast. A přestože téma zní naprosto vážně, nechybí ani lehký a nejen politický humor, ze kterého se možná nebudete válet smíchy po zemi, ale k seriálu se dokonale hodí.
  • námět
  • herci
  • sympatická hlavní hrdinka
  • propagační fotografie
  • chyběl nějaký překvapivý zvrat na závěr
  • nejistota, co se týče budoucí kvality
80 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Upřímně musím říct, že politiku nemusím. Vzhledem k tomu, jak mě nudí, by někdo dokonce mohl říct, že ji nenávidím. Proto se obvykle u politických seriálů vůbec nechytám, ovšem BrainDead jsem musela dát šanci už jen kvůli tomu, že už z popisu bylo jasné, že tenhle seriál se nemůže brát moc vážně. A díky bohu, mé předpoklady se vyplnily, BrainDead je vskutku lehce šílený seriál, ovšem tím milým a dobrým způsobem. Ovšem i ve chvílích, kdy se divák zrovna nesměje, má seriál co nabídnout.

Napětí a zvědavost, co se stane v příští scéně, se dá občas skoro krájet a hádám, že pár divákům bude pohled na mravence ještě chvíli dost nepříjemný. Ale je čas přestat s chválou. Protože už je to tak týden, co jsem viděla první díl, a ač stále musím uznat, že pilot byl vážně dost dobrý, stále mě nepřepadlo nutkání pustit si druhý díl. Docela se těším, až se na seriál jednou podívám maratonově, ale budou do té doby mít ostatní diváci nutkání se dívat týden co týden?

seriál je zábava i pro politického negramotu i ignoranta arachnofobici se možná dočkají rozšíření svých fobií seriál příjemně plyne a není nouze ani o napětí velmi sympatické postavy vcelku neotřelé téma je to mile trhlé a nebere se to vážně nenavozuje nedočkavost a zájem o to, co bude v příštím díle nedokážu si představit, že seriál vydá na víc než dvě série sice je léto, ale budou takovéhle ratingy stačit, aby měl vůbec šanci dojít do té druhé série?
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci BrainDead? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
atreidpaul

atreidpaul

Za mne pilot 90%. Parádní politická satira kombinovaná s Vládci loutek, s příjemným obsazením - D....
před 7 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Tak po šesti dílech naprostá spokojenost. Pořádně se to rozjelo, ale při pohledu na ta čísla už se pomalu...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Musím říct, že mě překvapilo, o kolik se děj jen v jednom díle posunul. Čekala jsem, že bude tři...
před 6 roky
Další články k tématu