2. 10. 2015

Novinka pod lupou: You, Me and the Apocalypse

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Právě odstartovala podzimní seriálová sezóna a s ní nás samozřejmě čeká množství novinek. Tentokrát si posvítíme na jednu z komedii, která se v midseason bude vysílat na stanici NBC, ale už na podzim nám ji představí britská stanice Sky 1. Jmenuje se You, Me and the Apocalypse a nabídne jedinečnou kombinaci komedie, dramatu a sci-fi.

Základní údaje

Název: You, Me and the Apocalypse
Žánr: komedie, drama, sci-fi
Stanice: Sky 1 / NBC
Premiéra: 30. 9. 2015
Předskokan: –
Konkurence: –
Tipovačka: Seriál není zahrnutý do letošní tipovačky.

Kdo?

Tvůrce: Iain Hollands
Herci: Rob Lowe, Jenna Fisher, Megan Mullally, Mathew Baynton, Pauline Quirke, Lloyd Owen nebo Joel Fry

O čem to je?

Odvážné a adrenalinem přeplněné komediální drama o posledních dnech lidstva. Zábavný mix akce, dobrodružství, romantiky a vtipu je zde v kontrastu s apokalyptickým chaosem. Děj vypráví příběh zajímavé skupiny lidí z celého světa, kteří na první pohled nemají nic společného. Jejich životy se však brzy začnou prolínat těmi nejneočekávanějšími způsoby. Celý řetězec událostí spustí zpráva o tom, že k Zemi míří 13 km široká kometa, která do nás nevyhnutelně narazí.

Seriál je počinem britsko-americké spolupráce, když se na něm podílí stanice Sky1 a NBC. Původně se předpokládalo, že se s touto zajímavou komedií setkáme až v roce 2016, jelikož NBC má v plánu ji nasadit až v midseason. Nicméně Británie měla jiné plány, takže fanoušci se můžou těšit již na dnešní večer, když se seriál poprvé představí. Ačkoliv by se kvůli dřívějšímu uvedení mohlo zdát, že jde více o britský počin, není tomu úplně tak. V seriálu totiž hrají převážně američtí herci. Musíme si tedy počkat na zhodnocení toho, jestli má You, Me and the Apocalypse blíže k legendárním britcomům, nebo půjde o další z řady typických amerických komedií.

Podobné seriály

Z Nation
Jericho
Survivors

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Já jsem vážně ignorant. Až po dvaceti minutách sledování jsem zjistila, že tohle vlastně není půlhodinovka, ale klasická 45minutová epizoda, ach jo :D Je to naprostá šílenost a celou dobu jsem si říkala, proč to vlastně sleduju. Na druhou stranu mě ale hrozně zajímá, jak to bude pokračovat dál.

Nemám ráda ten koncept, kdy seriál/epizoda/film začíná koncem a pak se vracíme zpátky o několik dní, abychom viděli, jak jsme k tomu konci došli. Byla jsem proto připravená tohle u seriálu kritizovat. Postupem času mi ale přišlo, že se to sem vlastně i docela hodí. Dělá to seriálu takovou vrstvu tajemna, chcete vědět, jak se postavy dostanou od toho, kde jsou na začátku, až do nějaké tajemné místnosti, která jim zaručí přežití apokalypsy…

I když si myslím, že by seriálu víc slušel dvacetiminutový formát, nemůžu si stěžovat. Epizoda utekla docela rychle, nestihla jsem se začít nudit, zaujal mě vývoj i postavy a jsem zvědavá, jak to bude dál. Tak skvěle šílené jako Galavant to ale zdaleka není :)

+ zajímavý námět
+ různorodé postavy

- příliš dlouhá stopáž
- místy až moc obhroublý humor

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Fruiko

Au, au, au. Taková boží premisa a takhle nevyužitý potenciál. Celý díl by se dal sestříhat v pohodě na klasickou dvaadvacetimi­nutovou stopáž a ani byste si toho nevšimli. Takhle se jen plácáme od ničeho k ničemu. Takže první epizoda je v podstatě jen hrubá představovačka postav, kde dominuje Rob Lowe v roli otce Juda. Ostatní jsou spíše nevýrazní, možná ještě trochu vybočuje Jenna Fisher v roli Rhondy, který až nápadně připomíná Piper Chapman z Orange Is the New Black.

Ale to, že nepěji od prvních písmenek chválu neznamená, že mě to nezaujalo. Nápad je přímo fantastický, ale nějak mi do noty nekáplo samotné provedení. Jsem hrozně zvědavý, jak se postavy dostanou, tak kam se dostat mají, ale oni samotní už mě tolik neberou. A přitom by se do tohoto katastrofického scénáře dalo zakomponovat tolik vtípků. Ale to se bohužel nějak nepodařilo dotáhnout do konce. Doufejme, že příští díly využijí předpřipravené scény mnohem víc.

+ samotná myšlenka
+ Rob Lowe

- málo vtipů
- málo Roba Lowa

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Co na You, Me and the Apocalypse říkáte? Patří mezi vámi vyhlédnuté novinky nebo vás nezaujal?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to zástupce televizních šíleností, se kterými se buď vezete na jedné vlně, nebo absolutně...
před 3 roky
Další články k tématu