16. 12. 2015

Novinka pod lupou: Childhood's End

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Childhood's End
Žánr drama / sci-fi / postapokalyptický
Stanice Syfy
Premiéra 14. 12. 2015 (seriál)
Vysílání pondělí, úterý středa
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Matthew Graham
Herci Mike Vogel, Osy Ikhile, Daisy Betts, Yael Stone, Georgina Haig, Charles Dance, Colm Meaney, Don Hany, Darius Amarfio Jefferson, Ashley Zukerman, Hayley Magnus, Julian McMahon, Charlotte Nicdao

Ve zkratce

Minisérie sleduje mírumilovnou invazi na Zemi, kam přilétají mimozemšťané – Overlordi. Ti slibují, že na Zemi odstraní chudobu, války a nemoci, z čehož vzejde zlatý věk míru, zdraví a bezpečí pro celé lidstvo. Proč ale Overlordi trvají na tom, že budou skrývat svou podobu? A co vlastně od Země chtějí? Ačkoliv si většina světa užívá nově nabytou utopii, někteří jsou podezíraví a myslí si, že za tento dar nakonec zaplatí krutou cenu. Když jsou záměry Overlordů odhaleny, lidstvo si uvědomí, že jeho reálný osud se blíží spíše noční můře než sladkému snu.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ten konec! :D Já předlohu neznám, takže nemám, s čím adaptaci srovnat. Ale po zhlédnutí prvního dvojídlu jsem spokojená. Nebylo to tak skvělé, jako The Expanse, ale rozhodně takhle minisérie bude v mém watchlistu trpělivě čekat, dokud se k ní nedostanu, o vyvrcholení tohoto příběhu nebudu chtít přijít.

Jako první (a jedinou) poznámku pro svůj názor jsem si napsala nádherný vizuál. Především ve scéně, kdy mimozemšťané poprvé kontaktují hlavního hrdinu a když s nimi nechce spolupracovat, jako formu zastrašení mu rozloží celý dům do maličkých kousíčků, jako by během výbuchu někdo zastavil čas. Scéna mi přišla vizuálně magická, nádherná, vůbec jsem nevnímala děj, ponořila jsem se jen do atmosféry.

Slabší stránky? Asi herci. Syfy volila podle svého vkusu – hezounky, už ale jasně dospělé, vyzrálé, a křehké krásky po jejich boku. Knižní předloha asi obshauje podobné typy postav, ale přišlo mi, že se mohli tvůrci trošku odvázat a nezvolit si tváře, které byste od nich čekali. Nějaký farmářský buran je najednou nejdůležitějším člověkem na Zemi? A pořád si dokáže zachovat svou hlavu? Nevěřím mu to. Stejně tak krásná blondýnka v jeho snech je typický obraz, který už tu byl tisíckrát. Chtělo by to změnu.
  • grafická stránka
  • formát minisérie (uzavřený konec)
  • odhalení podoby mimozemšťanů
  • nepřekvapivý výběr herců
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sim16

sim16

Nemohl by mi někdo prosím poradit, kde bych se na to mohla podívat? Nemůžu to najít.
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Určitě to vyzkouším,téma dělané přímo na míru :)
před 8 roky
Stiletto42

Stiletto42

Už se těším, a hlavně doufám, že to bude jako v knize. O nějakou »SPOILER« vážně nestojím.
před 8 roky
Další články k tématu