2. 8. 2016

Novinka pod lupou: Marseille

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Marseille
Žánr: Drama / Politický
Stanice: Netflix
Premiéra: 5. 5. 2016
Vysílání: celá série naráz (prodlouženo pro 2. řadu)
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrce: Dan Franck
Herci: Gérard Depardieu, Benoît Magimel, Géraldine Pailhas, Stéphanie Caillard, Nadia Fares

Ve zkratce

Robert Taro byl starostou města Marseille posledních dvacet let. Nyní se ale musí vypořádávat s nečekaným sokem, který chce získat jeho místo. Nejde o nikoho jiného, než jeho bývalého svěřence Lucase Barrese, kterého si před lety vzal Taro pod svá ochranná křídla. Boj o nadvládu nad městem začíná.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Možná je to tím, že zde byla jazyková bariéra, ale seriál nebyl tak dobrý, jak jsem od netflixáckého dramatu očekávala. Vždy ráda uvítám kvalitní politická dramata, vždyť Netflix na tomto poli slaví velké úspěchy s House of Cards. Nicméně Marseille něco schází. Nedokážu přesně určit, co to je, ale nedokážete se pořádně ponořit do děje. Možná je to skutečně kvůli tomu, že se seriál natáčí ve francouzštině.

Herecké obsazení je na jedničku. Depardieu ve všech rolích dokazuje, jak všestranným hercem je. Geniální v komediích, geniální v dramatech, geniální v Marseille. Ani jeho kolega Magimel není špatný, i když minimálně v pilotu stojí upozaděn ve stínu svého slavnějšího a zkušenějšího kolegy. Nicméně příběhový twist, který přišel a který je očividně napsán v základním popisu (hanba mi, že je nečtu před koukáním), jsem nečekala. Možná je to tím, co jsem psala v předchozím odstavci, že jsem se do děje nedokázala pořádně ponořit a nepřemýšlela jsem nad tím, kam dál se může rozvíjet. Každopádně myslím, že to je chytrý tah, který by mohl diváky zaujmout natolik, že si pustí další díl.

Na rozdíl od jiných seriálů z Netfixu si ale nemyslím, že by šlo jen tak naráz dát maraton celé série. Je to hodně složitý seriál, těžký na dívání, pilot mi trval opravdu dlouho, protože jsem si v něm musela dělat přestávky. Celou sérii naráz bych určitě nedala. Když tak nad tím přemýšlím, kromě toho, že to není v angličtině, na seriálu asi skutečně není nic špatného. Má dobrou zápletku, skvělé herce a nádherné prostředí. Takže pokud jste ochotni přimíchat do svého audiovizuálního zážitku jazyk jiný než angličtina a libujete si v politických dramatech, pak s Marseille narazíte na zlatou žílu. A já se pro příště pokusím vyhledat anglicky nadabovanou verzi :-)
  • náročné na sledování
  • francouzština může být pro mnohé velké rozptýlení
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Vachisek

Vachisek

House of Cards po Evropsku o ligu níž a navíc s jazykem který jsem celou střední nesnášel. Hotovo...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Dakujem, neprosim.
před 7 roky
Mithrilien

Mithrilien

Docela mě to láká.. A francouzština je pro mě naopak velký plus, miluju slyšet i jiné jazyky než...
před 7 roky
Další články k tématu