15. 3. 2016

Novinka pod lupou: Slasher

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Slasher
Žánr horor / antologie / drama / thriller / slasher / mystery
Stanice Chiller
Premiéra 4. 3. 2016
Vysílání každý pátek večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: rating 0.04 a 120 tisíc diváků (těžko říct, jak moc/málo to je, jde o první původní seriál stanice)

Kdo?

Tvůrci Aaron Martin
Herci Katie McGrath, Brandon Jay McLaren, Wendy Crewson, Steve Byers, Dean McDermott

Ve zkratce

Před 26 lety došlo v jednom obyčejném domě v jednom obyčejném městě k velmi neobyčejné, ba dokonce skandální události. Vrah zabil manžela s manželkou. Žena byla v devátém měsíci, vrah jí dítě vyřezal z břicha a když policie přijela na místo činu, našla ho sedět s dítětem v náručí… V současnosti je z onoho dítěte již dospělá žena. Spolu se svým manželem se vrací do zmíněného domu, ve kterém začínají společně bydlet. Poklidnou idylku ale brzy naruší další série vražd. Vypadá to, že původní vrah, který je po celou dobu ve vězení, má napodobitele.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Typické horororvé béčko, které se řídí přesně daným vzorcem – strašidelná úvodní scéna, po které následuje prosluněná současnost, která se drží asi půlku dílu. Pak se na scéně objeví opět vrah, příběh se začne odehrávat převážně v noci. No, příběh… je to spíš koláž naprosto magorských scén, které jsou totálně vytržené z reality, protože žádný normální člověk by se nezachoval tak, jak se chovají postavy v tomto seriálu.

Nenechte se mýlit, pilot jsem si užila, jsem od dětství velkým fanouškem hororů. Ale u první scény jsem si říkala, jestli tohle nebude náhodou nová verze Scream Queens. Když vrah řezal manžela pilkou, chtělo se mi smát :-D

Co nechápu? Jak holka může mít tak silnou absenci citů. Já bych se nemohla přestěhovat do domu, ve kterém došlo k dvojnásobné vraždě. A už vůbec ne, kdyby tam byli zavražděni moji rodiče! Očividně jí to ale vůbec netrápí, když si minutu po vstupu do baráku užívá nahoře s manželem sex. Co dál… Jak může v poklidu pokračovat s životem potom, co jí v noci po ulici honí chlap ve stejném kostýmu, ve kterém původní vrah zabil její rodiče? I kdyby to nebyl stejný kostým, docela by mě to asi rozrušilo. O to víc mi není jasné, jak další noc mohla mít takové pohnutí mysli, že se podívala na protější barák, viděla siluetu a automaticky vycítila, že něco není v pořádku. Tak vyšla ze svého baráku, dveře samozřejmě nechala dokořán, protože žijeme v Americe… a šla se mrknout, jestli sousedka, která jí pět hodin předtím nadávala do sprostých děvek, je v pohodě.

Co se týče hororového žánru, ten Slasher splňuje rozhodně víc než nedávno recenzovaný Damien. Seriál je rozhodně věrný svému názvu, obsahuje hektolitry krve a nechuťárny, které si vychutná každý fanda žánru. Řezání končetin je jasně umělé, ale svůj účel to splní a vy se k tomu navíc královsky pobavíte. Harper's Island byl lepší, Scream jsem zatím neviděla, tak nemůžu porovnat, Scream Queens nepočítám, protože to je vědomá parodie. Přesto ale doporučuju všem, kteří horory mají rádi.
  • je to hororo
  • hororů je málo
  • antologie – příběh rozložený do celé série
  • velmi béčkové
  • nad chováním postav v čele s hrdinkou vám bude rozum stát
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
zip

zip

Skončila jsem hned u toho horor...
před 8 roky
eliska.musilova

eliska.musilova

Hororů mám momentálně až až- dokončit bakalářku a naučit se na státnice :D Ale možná se mrknu. Ono upřímně-...
před 8 roky
majka147

majka147

Kvôli Katie si pozriem aspoň pilot... Ale zas nová stanica ? Už ich tak či tak habadej no to som zvedavá :D
před 7 roky
Další články k tématu