1. 8. 2016

Novinka pod lupou: Living and the Dead

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Living and the Dead
Žánr: Historický / Nadpřirozený / Drama
Stanice: BBC One
Premiéra: 28. 6. 2016
Vysílání: každé úterý večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrce: Ashley Pharoah, Matthew Graham
Herci: Colin Morgan, Charlotte Spencer

Ve zkratce

Úspěšný mladý pár z velkoměsta zdědí farmu a rozhodnou se začít žít nový život na venkově. Jejich přítomnost v izolované části Anglie však rozpoutá řetězec zvláštních, znepokojujících a nebezpečných nadpřirozených událostí, které začnou ohrožovat nejen lidi okolo, ale také jejich vlastní manželství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sice mi to trvalo asi půlku pilotu, ale nakonec si mě seriál dokázal získat. Protože druhá polovina je naprosto skvělá. Zpočátku mi vadilo, že je příběh zasazen do minulosti, ale potom, až se konečně rozjela akce, tomu kostýmy a prostředí dodaly ještě extra faktor, ze kterého vás mrazí v zádech. Trošku jsem doufala, že příběh bude serializovaný, ale ani epizodní příběhy nebudou špatné. Nicméně mladá holka, která byla v pilotu posedlá, byla opravdu perfektní. Přesně ten typ člověka, který vám nahání hrůzu už od pohledu, a když pak začne ukazovat všechny osobnosti, které se uvnitř ní skrývají, tak opravdu napětím a strachem ani nedýcháte.

Odstavec musím věnovat i samotnému závěru pilotní epizody, který byl maximálně hustý! Takový zvrat byste nečekali, musela jsem si poslední scénu pustit znovu, abych se ujistila, že jsem se opravdu nepřehlédla a že to je to, co si myslím. A opravdu bylo. Nebudu prozrazovat, o co konkrétně jde, protože to by byl obrovský spoiler, každopádně tato událost mi seriál posunula ještě o příčku nahoru a právě kvůli ní jsem se rozhodla, že ho budu sledovat dál.

Herci jsou v pohodě. O mladé posedlé dívce už jsem se zmínila, i když mám pocit, že měla jen epizodní roli. Merlina jsem zatím neviděla, ale hlavní hrdina vypadá jako sympaťák, trošku suchar, ale takový miloučký, rozhodně jsem zvědavá, co předvede dál. Jeho žena je výraznější, moc příjemná herečka, nemám žádný problém a těším se na další díly.

Mimochodem, skvělou atmosféru navozuje i samotné venkovské prostředí, strašidelně vypadající statek a obrovská zahrada, skrze kterou vedou schody směrem k jezeru, opravdu nádhera, která se v kombinaci s mrazivou hudbou, temnou nocí a posedlými lidmi promění v noční můru postav i diváků.
  • táhnoutcí se tempo první poloviny pilotu
  • serializovaný děj by tomu slušel více
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
La.Volpe

La.Volpe

Už to někdo viděl komplet? Má to uzavřený konec (nebo aspoň důstojně uzavřený)?
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jako wtf, solidní zvraty. S přibývajícími epizodami to bylo stále víc a víc hororové, což se mi...
před 6 roky
carolos

carolos

Prípadne minútu - minútu a pol pred koncom vypnúť a budeš mať výborne zakončený seriál. Tie otvorené...
před 6 roky
Další články k tématu