20. 3. 2016

Novinka pod lupou: Crowded

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Crowded
Žánr komedie / rodinný
Stanice NBC
Premiéra 15. 3. 2016
Vysílání každou neděli večer
Předskokan The Carmichael Show
Konkurence The Family (ABC), The Good Wife (CBS), The Last Man on Earth (Fox)
Tipovačka Všechny týmy i 65 % všech tipujících sázejí na zrušení.

Sledovanost pilotu: rating 1.7 a 6,52 milionu celkových díváků (nadprůměrná)

Kdo?

Tvůrci Suzanne Martin
Herci Patrick Warburton, Carrie Preston, Miranda Cosgrove, Mia Serafino, Stacy Keach, Carlease Burke

Ve zkratce

Mike a Martina společně vychovali dvě dcery. Ty jsou konečně dospělé a manželé tak mají možnost užívat si spokojeného svobodného života bez povinností. Idylka však netrvá dlouho. Obě dcery se totiž ve stejnou chvíli rozhodnou, že život jim jde do kelu a nejlepší možností je přestěhovat se zpátky domů. Aby toho na hrdiny nebylo málo, tento krok přesvědčí také Mikeovy rodiče Alice a Boba, aby se k nim přidali. A dům je zase jednou plný.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak já vám nevím. Asi je to jedna z těch lepších letošních komedií, v mnoha ohledech jsem se ale místo pobavení cítila za hrdiny spíš trapně. Je to další klasická rodinovka, ve které je každá postava úplně odlišná a jejich vzájemná interakce má být hlavním zdrojem vtipu. No nevím, nevím.

Warburton hraje pořád dokola stejnou postavu, mohutný otec rodiny, který ze sebe vydává jednu suchou hlášku za druhou, vyžívá se v zastrašování svého okolí. Hodně mi připomíná Brada Garretta, který je teda ještě horší, ale jako jo, asi jsem do tohoto seriálu šla s tím, že na herce mám averzi. Víc mi ale vadila „suchá“ dcera a prarodiče, ty bych vyškrtla úplně. Vlastně jediná snesitelná byla matka, i když dramatická role v True Blood ji teda sedla víc.

Abych ale nebyla pořád jen negativní, tak celkově pilot utekl rychle, nestihli jste se začít nudit. Občas se najde povedený vtip, ale lepší pocit jsem měla z pilotu Superstore, který mi na NBC přišel jako větší pohodovka. Crowded se nápadně podobá klasickým rodinným sitcomům typu Reba, takže kdo si užívá tento styl, tak bude nejspíš spokojen.
  • pár povedených vtipů
  • atmosféra
  • více trapných vtipů
  • více otravných než snesitelných postav
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Crowded se na můj radar dostal ze dvou důvodů, komedií nikdy není dost a Patrick Warburton mě v té jeho poslední opravdu bavil. Takže jsem se psychicky připravil na komedii o rodičích, který se do hnízda vrací milované ratolesti. Ani jsem se nestihl podívat na trailer a taky jsem do toho vrhnul po hlavě.

Už od začátku mi bylo jasné, že tohle nebude sitcom úplně podle mého gusta, protože se tam během minuty několikrát ozval umělý smích v pozadí a takovým věcem zrovna dvakrát neholduju. Přesto jsem doufal, že to zachrání vtípky či zajímavé postavy, ale ani to se bohužel nestalo. Jediná postava, která mě bavila, byl nepřekvapivě Mike, kterého hrál Warburton. Mimochodem ho mohli přejmenovat na Jeffa, protože je to úplně ta samá postava, co hrál v Rules of Engagement. Trošku jsem doufal, že se zapojí i ostatní, ale nevyšlo to. Obě dcery jsou mi protivný a prarodiče jakbysmet. Pár vcelku povedených vtípků, většinou díky manželské dvojici, by se našlo, ale nebyl jich dostatek. Mě osobně nejvíc pobavil ten o free range chicken.

Sice to není úplně nekoukatelná tragédie, ale mě to rozhodně k pokračování nenalákalo. Na to mám opravdu dostatečně plný watchlist a dost pochybuju, že zrovna z tohohle by se měl stát hit, který v něm nesmí chybět.
  • postava Patricka Warburtona
  • vtípek o free range chicken
  • umělý smích v pozadí
  • otravné postavy
  • Mike by se měl jmenovat Jeff
  • není to sice tragédie, ale pokračování mě neláká
50 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Myslím,že jako kulisa to u mě projde :)
před 8 roky
Mik

Mik

Pilot sem viděl před rokem, když ho odvysílali, ale vůbec mě nebavil. Když v týdnu odvysílali druhý...
před 8 roky
zip

zip

Přišel, viděl, nudil...
před 8 roky
Další články k tématu