30. 12. 2015

Novinka pod lupou: And Then There Were None

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název And Then There Were None
Žánr minisérie / drama / historický / krimi / mysteriózní
Stanice BBC One
Premiéra 26. 12. 2015
Vysílání 26., 27. a 28. 12. 2015
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Agatha Christie (předloha), Sarah Phelps (scénář)
Herci Douglas Booth, Charles Dance, Maeve Dermody, Burn Gorman, Anna Maxwell Martin, Sam Neill, Miranda Richardson, Toby Stephens, Noah Taylor, Aidan Turner

Ve zkratce

V říjnu roku 1939 je osm sobě neznámých lidí pozváno pod různými záminkami na izolovaný skalnatý ostrov Soldier. Hrdinové jsou odříznuti od pevné země a jejich tajemní hostitelé pán a paní U.N. Owenovi se dosud neukázali. Každý host je obviněn z hrozného činu a stejně tak obvinění čelí i dva služebníci v domě. Když dva z deseti obyvatel domu záhadně zemřou ještě před následujícím úsvitem, obvinění si najednou uvědomí, že mezi nimi může být vrah.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý první díl, který má pro mě nádech klasických záhadných románů typu Virginie Wolfové. Není divu, že jde o předělávku Agathy Christie, úplně to na to sedí. V prvním díle se toho příliš nestalo, přesto si minisérie neustále držela divákovu pozornost a na konci jsem měla chuť jít hned na další díl.

Na první pohled to vypadá jako kriminálka typu whodunnit (kdo je vrah), ale pak se to rozjede a zjistíme, že vinni jsou vlastně úplně všichni, i když se vzájemně neznají. Každá postava skrývá své temné tajemství, což je super, i když na tak krátkou minisérii asi bude muset příběh brzy nabírat rychlé obrátky, jestli se má dojít k uspokojujícímu konci. Ale teda tolik mrtvol na jeden díl, to jsem dlouho neviděla, je fakt, že jestli se to ještě více rozjede (a někteří již můžou potvrdit nebo vyvrátit), tak to bude pecka.

V neposlední řadě je třeba zmínit také krásné pochmurné britské prostředí na pobřeží. Jeden odlehlý strašidelný dům, kopce, vítr, vše přispívá k tajuplné atmosféře tohoto dramatu. Určitě celou minisérii dokoukám.
  • prostředí
  • tajemný příběh a nebojácnost při odstraňování postav
  • jde pouze o krátkou minisérii
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ještě někdy v poledne seriál byl až nad Sherlockem :) (jestli si to dobře pamatuju, bylo tam...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

On ani ten český není bez chyby :D. 10 malých černoušků. Mamka mi to kdysi ještě ve videopůjčovně půjčila,...
před 8 roky
IrmaVep

IrmaVep

To je vtipný :D Já se na tohle taky už už chystám a těším se s každou další zmínku o něco víc.
před 8 roky
Další články k tématu