27. 12. 2015

Novinka pod lupou: Second Chance

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název *Second Chance**:https://www.serialzone.cz/…cond-chance/
Žánr drama / krimi / sci-fi / mysteriózní
Stanice Fox
Premiéra 25. 12. 2015 (pilot), 13. 1. 2016 (seriál)
Vysílání středa, 21:00
Předskokan American Idol, později Rosewood
Konkurence Modern Family, Black-ish (ABC), Criminal Minds (CBS), Supernatural (CW), Law and Order: SVU (NBC)
Tipovačka Zatímco neXtWeek a Edna věří v prodlouží, zbytek týmů předpovídá zrušení a lid souhlasí se svými 52 %.

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Rand Ravich
Herci Robert Kazinsky, Adhir Kalyan, Dilshad Vadsaria, Tim DeKay, Ciara Bravo, Vanessa Lengies

Ve zkratce

Jimmy Prithcard je 75letý bývalý policejní šerif z Los Angeles, který byl propuštěn kvůli korupci. Jednoho dne je zabit během loupeže v domě jeho syna, po čemž ovšem dostává druhou šanci na život. Probouzí se v novém těle mladíka, do nějž ho znovuzrodili miliardáři a techničtí géniové Mary a Otto Goodwinovi. I přes tuto druhou šanci ho stále láká návrat k jeho staré kariéře.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už trailer mě docela nalákal a pilot se mi líbil víc, než jsem čekala. Fox umí udělat sci-fi podle mého gusta, jen škoda, že všechny pokusy z posledních několika sezón zůstávají bez obecné odezvy amerického publika. Second Chance má zajímavý nápad, velmi dobré zpracování a příjemné herecké obsazení. Triků se zde také pár najde a pro ty z nás, kteří nejsou hnidopiši a berou sci-fi jako výbornou odragovačku, je to paráda.

Herecky je seriál složen ze samých (pro mě) známých osobností. Celou dobu jsem si říkala Jo, toho znám z White Collar, jé, Rebecca z Greeku, jo, to je ten týpek z Rules of Engagement, odkud tu holku znám, no jasně, z Red Band Society… A co bylo nejlepší, nestalo se mi, že by se mi nějaký z nich v nových rolích nelíbil. Všechny postavy jsem si oblíbila, paradoxně nejméně k srdci mi přirostl hlavní hrdina, ale tak ve druhé půlce seriálu už se trošku zlepšil a ve výsledku bych si k němu averzi vypěstovat nemusela :-)

Trošku mě mrzelo, že pilot v podstatě uzavřel celou konspirační linii. Ta hrála hodně důležitou roli (smrt starce, propletenost s jeho synem), čekala jsem, že to tam budou společně řešit a rozvíjet celou sérii, ale na konci, jestli jsem to dobře pochopila, byli už viníci potrestáni a v dalším díle nás čeká asi jiný případ. Každopádně serialita tu určitě bude přítomna díky hlavnímu tématu nemoci géniovy ségry a poznávání mladého hrdiny a jeho nic netušící rodiny.
  • postavy a herci
  • technologické vychytávky v tom nádherném domě
  • dost dobré téma
  • nerozvinutá konspirace
  • časté změny názvu seriálu přispějí asi k rychlému zrušení
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Fox se nepoučil a po neúspěších typu Almost Human nebo Minority Report přichází s dalším seriálem kombinujícím žánry science fiction a krimi, tentokrát s názvem Second Chance. Na rozdíl od letošního Minority Report jde však o seriál, který by si tu druhou šanci i zasloužil.

Pilot uběhl překvapivě rychle a šlo o celkem zajímavou podívanou, která předčila má původní očekávání. Podle mého názoru úvodní díl splnil svůj účel; představil postavy i děj, navnadil na další díly a neměl skoro žádná hluchá místa, která by nutila sledovat, kdy už to vlastně skončí. Herci jsou sympatičtí, s hlavním hrdinou se během chvilky naučíte soucítit a technologické vychytávky nejsou vměšovány nijak drasticky.

I přesto je tu ale pár drobností, které by mohly odradit. Třeba Otto Goodwin, který je takový nevýrazný a nezajímavý a těžko odhadnete, co od něj jako od postavy vlastně čekat. Pak je tu to očividné, a sice žánr seriálu. Kdyby Second Chance pokračoval v podobném duchu, neměl bych co vytknout, ale je snad jasné, že s druhou epizodou se seriál promění v další z řady case-of-week kriminálek, což je trochu škoda. Sledovat budu dál a i když Second Chance spěje k téměř jasné záhubě, mohlo by jít o slušnou podívanou.
  • rychlý spád
  • sympatičtí herci i postavy
  • technologické vychytávky
  • zajímavý nápad
  • Otto Goodwin
  • blížící se sklon ke case-of-week schématu
85 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Jak to vidíte vy? Dáte Second Chance šanci, nebo za váš čas nestojí?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

Robert je sympaták a téma vypadá také zajímavě,určitě do toho půjdu .)
před 8 roky
Micuda98

Micuda98

Čekal jsem že to bude špatné, hodně špatné, ale tohle... tohle je to docela dobré. Milé překvapení.
před 8 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Takový lehký nadprůměr, nic, na co bych si po pár týdnech vzpomněla. Čekala jsem od toho trošku...
před 3 roky
Další články k tématu