2. 12. 2015

Novinka pod lupou: Superstore

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Superstore
Žánr komedie
Stanice NBC
Premiéra 30. 11. 2015 (pilot), 4. 1. 2016 (seriál)
Vysílání každé pondělí večer od 20:00
Předskokan
Konkurence The Bachelor (ABC), Supergirl (CBS), Crazy Ex-Girlfriend (CW), The X Files (Fox)
Tipovačka Gorilla tipuje prodloužení, všichni ostatní + lid s těsnou většinou 52 % hlasů tipují zrušení.

Sledovanost pilotu: rating 2.2 a 7,97 milionu diváků (velmi dobrá)

Kdo?

Tvůrci Justin Spitzer
Herci America Ferrera, Ben Feldman, Lauren Ash, Colton Dunn, Nico Santos, Nichole Bloom, Mark McKinney

Ve zkratce

Komedie o skupině kolegů v obrovském nákupním obchodě. Najdete tu všechny typy lidí, od nadšených nováčků až po zdrchané veterány a nevědoucí letní brigádníky nebo manažery, kteří svou práci berou až přespříliš zodpovědně. Všichni společně zvládají každodenní nároky a potřeby náročných zákazníků, namáhavé výprodeje a pravidelná školení.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jak by asi vypadal Chuck, kdyby se příběh soustředil jen v Buy More? Asi úplně stejně jako Superstore. Seriál od stejné stanice s velmi podobným nádechem, pokud si samozřejmě odmyslíte špiona s čipem v hlavě :-) Pracovní prostředí je svěže neokoukané. Obchoďák s tisíci různými sekcemi nabízí nespočet námětů ke spoustě hodin kvalitní zábavy a potenciálně i prostor ke spoustě zábavných situací i vtípků.

America Ferrera je perfektní, ale to už jsem moc dobře věděla od dob Ugly Betty (nebo Sesterstva putovných kalhot). Týpka moc nemusím už od A to Z, ale mezi párem je suprová chemie, i když je jasné, kam jejich vztah eventuálně bude směřovat, pokud se seriálu poštěstí a dočká se více epizod.

Bavila jsem se dobře a těším se na další díly, což je velmi příjemné překvapení, jelikož po pilotu to vypadalo jen na další obyčejný průměr. Jen v té tipovačce mám zrušení, no nevím nevím :-)
  • energie, prostředí
  • America
  • vtipy tu najdete taky
  • pár zbytečných trapných postav
  • do očí bijící jasná romanťárna
80 %
Mé hodnocení
ragelly

NBC je odjakživa přeborníkem ve tvorbě průměrných až podprůměrných komedií a ani Superstore z tohoto standardu příliš nevyčnívá.

Začněme ale tím kladným. Pilot mi při sledování utekl jako voda, což je rozhodně plus, dokonce ani herci nejsou z větší části špatní a kladné body dávám i ne až tak okoukanému prostředí obchodu. Našlo se i pár scén a vtipů, které ve mně vyvolaly náznak úsměvu; žádné výbuchy smíchu nečekejte.

Teď k těm špatným stránkám. Hloupě napsané postavy, které trochu zavání stereotypy. Během pár minut odhadnete nejen charaktery postav, ale taky předpovíte děj. Hned v úvodu se začne rýsovat milostný trojlístek, jenže ani ten nevypadá, že by dopadl jinak, než jak předpovíte.

Závěrem: Superstore se podle mě zařadí mezi jednu z mnoha komedií, na kterou se po jejím skončení poměrně rychle zapomene. Je škoda, že tvůrci nevyužili potenciál naplno, teda aspoň v pilotu ne, a že některé postavy nenapsali lépe, než jak je napsali. Sledovat budu nejspíš dál, ale nemyslím si, že za pár let budu na Superstore vzpomínat jako na jeden z nejlepších sitcomů.
  • rychle to plyne
  • seriál není tak trapný, jak jsem zprvu čekal
  • předvídatelné postavy
  • předvídatelný děj
  • nevyužitý potenciál
70 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Abych pravdu řekl, tak nápad na seriál Superstore se mi líbil od úplného začátku. Říkal jsem si, že pokud se tvůrcům podaří vtěsnat problémy, které každodenně prožíváme, my, pracující v podobném zařízení, tak se bude jednat o komediální zlato. Protože si vážně nedovedete představit to, co se tam děje. Trailer jsem viděl poprvé před pár dny a nedá se říct, že by mě zklamal. O to jsem byl zvědavější na pilotní epizodu.

A byl jsem překvapen tím, jak se mi to líbilo. Pilot sice nenabídl o moc více než samotný trailer, ale několik vtípků se opravdu podařilo (třeba ten s Grace nebo figurínama v kontejneru) a za ně velký plus. Hlavní hrdinka je mi vcelku sympatická, problém mám trochu s Feldmanem, protože hraje zase stejný typ otravně romantické postavy jako v A to Z. Nejvtipnější bude jednoznačně postava černocha na vozíku a to i díky jeho rozhlasu.

Jak už jsem říkal, tak se mi zamlouvá téma a hned první díl nabídl pár situací ze života, jako třeba braní role toaleťáku z prostředku. Pokud se v nich bude pokračovat tak mé pracující srdce bude nadšeno. Působí to na mě jako povedená oddychovka a s chutí se podívám na další epizodu, ale teď už se musím vrátit do uličky číslo 3…
  • neotřelé téma, které je mi blízké
  • situace ze života
  • Americká krása
  • hláškující vozíčkář
  • povinná „potenciální“ romance
  • Ben Feldman a jeho neoriginální postava
  • úplný závěr (pokud povede tam, kam si myslím)
80 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
lukascoolarik

lukascoolarik

Patrně Odyssea, před dobou si ho zamluvila.
před 8 roky
Odyssea

Odyssea

O víkendu se na to chystám, v týdnu jsem nestíhala kvůli škole.
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Čekala jsem od toho malinko víc, ale i tak je to zatím snad nejvtipnější komedie sezóny.
před 8 roky
Další články k tématu