30. 12. 2015

Novinka pod lupou: Dickensian

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Dickensian
Žánr drama / historický
Stanice BBC
Premiéra 26. 12. 2015
Vysílání každou sobotu večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Tony Jordan, Sarah Phelps (scénář)
Herci Stephen Rea, Peter Firth, Sophie Rundle, Tuppence Middleton, Alexandra Moen, Tom Weston-Jones, Robert Wilfort, Ned Dennehy, Mark Stanley, Karl Johnson, Adrian Rawlins, Bethany Muir, Anton Lesser, Ben Starr, Oliver Coopersmith, Imogen Faires, Jennifer Hennessy, Christopher Fairbank, Richard Ridings, Caroline Quentin, Zaak Conway, Pauline Collins, Benjamin Campbell, Ellie Haddington, Omid Djalili, Ukweli Roach, Richard Cordery, Wilson Radjou-Pujalte

Ve zkratce

Drama, které se odehrává ve fiktivním světě, který si ve svých světově známých románech vytvořil spisovatel Charles Dickens. V jednom příběhu se setkávají ty nejznámější postavy, jejichž životy se proplétají v Londýně 19. století.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pro milovníky příběhů Charlese Dickense tohle bude lahůdka. Kdo ale není v jeho knihách tolik zběhlý, bude se u seriálu naprosto ztrácet. Postavy se tu motají snad ze všech knížek dohromady, je jich tu hrozně mnoho. Tvůrci měli nesnadný úkol, pokusit se vytvořit ucelený jeden příběh z mnoha. Zhostili se toho statečně, výsledek ale pokulhává.Když si fanoušci příběhů a postav odmyslí kontext, zbyde jen mdlá slátanina, která se ani dějovou linkou nazývat nedá. Upřímně, po první epizodě netuším, o co tam vlastně jde. A ani lehce pohádkový nádech a sváteční atmosféra seriálu mě nedonutí koukat dál. Rozhodně existují lepší seriálové (kor britské) televizní kousky.

  • sváteční atmosféra
  • snaha o propojení postav z vícero knížek
  • mdlý děj
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Marie2624

Marie2624

Tak tohle mě celkem zaujalo. Snad nebudu zklamaná :D
před 8 roky
sarhod79

sarhod79

vypadá zajimavě, jestli budou titulky (krásnou angličtinu podle dickense nestíhám) tak se ráda podívám
před 8 roky
Lill

Lill

Bola som zvedavá, tak som skúsila prvú epizódu a síce to bolo trošku preplnené postavami a takmer žiadnym...
před 8 roky
Další články k tématu