27. 6. 2016

Novinka pod lupou: Wrecked

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Wrecked
Žánr: Komedie
Stanice: TBS
Premiéra: 14. 6. 2016
Vysílání: každé úterý večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Jordan Shipley, Justin Shipley
Herci: Zach Cregger, Asif Ali, Rhys Darby, Brooke Dillman, Ginger Gonzaga, Will Greenberg, Jessica Lowe, Ally Maki, Brian Sacca, James Scott

Ve zkratce

Když se letadlo během letu zřítí, skupinka přeživších se octne na opuštěném ostrově. Jde o nový nebezpečný svět, který skrývá různé hrozby. Většinu nebezpečí, kterým hrdinové musí čelit, si však zaviní sami. Bez elektřiny, bez spojení se světem, tito lidé se musí naučit, jak přežít bez Wi-Fi, sociálních médií, ale také např. bez splachovacího záchodu.

Trailer

Podobné seriály

Lost
Survivor

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přijde mi to jako docela dobrá parodie na Survivora. Téma je svěží, nové, neokoukané, komedie konečně není o rodině, ale o cizincích, kteří musí vzájemně interaktovat a spojit síly, aby přežili. Za mě rozhodně plus za nápad.

Zpracování mírně pokulhává, i tak jsem se ale celkově dobře bavila. Několik vtípků se povedlo, dokonce jsem se jednou nebo dvakrát zasmála i nahlas. Pilot dokázal navnadit na další sledování. I když nepůjde o žádný klenot, bude zajímavé sledovat, kam se hrdinové nakonec dostanou. Třeba je z druhé strany ostrova turistické centrum, to taky bylo v nějakém filmu :D

Herci jsou zatím v pohodě, nikdo mi k srdci vyloženě nepřirostl, zatím mi ale ani přímo nevadí, i když pár adeptů na to má našlápnuto. S přibývajícími epizodami si půjde udělat jistě lepší obrázek, za mě ale zatím dobré, nejvíce bodů určitě patří nápadu.
  • neokoukané téma
  • příjemná změna oproti nekonečným rodinným komediím
  • pár povedených vtipů
  • jen těžko z toho bude další komediální hit
  • některé postavy brzo můžou začít vadit
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Po pravdě jsem čekal něco mnohem lepšího. Protože nápad se mi zdál docela originální. No, bohužel u nápadu taky tvůrci skončili. Fóry jsou nudné, téměř nevyužívají prostředí a všechno, z čeho by se dalo utahovat, ignorují. Naopak zatahují do scény další nadbytečné prvky jen proto, aby mohli udělat vtip… který se jim stejně většinou nepovede.Další promarněný komediální potenciál. S komediemi to je hold těžké. Buď se nám stále do kola předhazuje něco, co už jsme stokrát viděli, nebo to nedokáže přinést tu potřebnou svěžest novému prostředí.Tohle je zrovna ten druhý případ.

  • nápad
  • provedení nápadu
  • scény s písničkovým podkresem
40 %
Mé hodnocení
Fruiko

Viděla jsem už někdy něco tak šíleného? Čím víc času ubíhá od dosledování pilotu této novinky, tím více pochybuji.

Dramat na téma havárie letadla už jsem pár viděla, ale na žádnou komedii si má děravá hlava nevzpomíná. A tvůrci Wrecked si toto prvenství chtěli očividně vychutnat se vším všudy a dodat termínu „šílená komedie“ úplně nový význam. Jakožto divák jsem totiž celý dvacet minut strávila zmateným zíráním na monitor, které bylo střídáno ještě zmatenějším zíráním na monitor. Občas jsem byla tak zmatená, že jsem se zasmála, takže musím uznat, že na vtipnou notu tahle novinka zahrát umí.

A v tom tkví kouzlo téhle novinky. Zřejmě ne náhodou se vysílá právě v létě, kdy máme kvůli vysokým teplotám mozek o konzistenci pudinku. Tenhle seriál možná ani nemá ambice být ničím jiným než blbinkou, která pobaví, zmate, zmate ještě víc a člověk na ni zapomene ještě dřív než… ale nebudu nic spoilerovat. Ale s tím zapomínáním je to čistá pravda, protože poté, co jsem si kvůli utřídění myšlenek pustila epizodu jiného seriálu, si toho z Wrecked moc nepamatuju. Minimálně jména postav si z mé hlavy odkráčela někam do neznáma. Ale to nevadí, je to jako u takových těch pořadů, které se skládají z několika nesouvisejících vtipných scének, ze kterých si toho člověk po jejich skončení taky moc nepamatuje. Jen tady ty scény souvisí.

Z téhle novinky léto doslova čiší, tudíž koukat na to v zimě by bylo čiré šílenství. Ale jelikož zima ještě není, pokud chcete vidět něco vážně šíleného a možná se u toho občas i zasmát, Wrecked je to pravé. Navíc to má jen dvacet minut…
  • je to tak šílené, že se tomu člověk občas zasměje
  • minimálně pro mě neotřelé téma
  • z hlavy to vypadává vážně snadno
  • téměř žádný hlubší příběh, víceméně jen snůška šíleností
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Koldik

Koldik

dakujem za usetreny cas...
před 7 roky
Adík

Adík

Jsem celkem překvapen. Prostě mám asi jiný smysl pro humor, no. Vůbec jsem netušil o čem to bude, ale...
před 7 roky
Locke

Locke

Mně se to po dvou epizodách docela líbí. Celkem vtipné, oddechové, na prázdniny ideální. Jen postavy jsou...
před 7 roky
Další články k tématu