4. 3. 2016

Novinka pod lupou: The Real O'Neals

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Real O'Neals
Žánr komedie
Stanice ABC
Premiéra 2. 3. 2016
Vysílání úterý, 20:30
Předskokan Fresh Off the Boat
Konkurence NCIS (CBS), The Flash (CW), Grandfathered (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka Gorilla a HBO jsou optimističtí a tipují, že se komedie dočká druhé řady. Ostatní týmy včetně 68 % lidu věří ve zrušení.

Kdo?

Tvůrci David Windsor, Casey Johnson
Herci Martha Plimpton, Jay R. Ferguson, Noah Galvin, Matt Shively, Bebe Wood, Mary Hollis Inboden

Ve zkratce

Sledujte, co se stane, když se jedna neuvěřitelně slušná a ukázněná rodina utrhne ze řetězu. O'Nealovi mají silně zakořeněné katolické kořeny. Celý život žijí v soukromí a s maximální ukázněností. Jak je ale jasné, v každém z členů rodiny se hromadí soukromé osobní problémy, které nakonec vyvrcholí všechny v jednu chvíli. O'Nealovi konečně poprvé ve svém životě nemají před sebou žádná tajemství, což sebou ale okamžitě přinese řadu nepříjemností a problémů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Mám z toho obdobné pocity, jaké jsem měla i před pár lety během sledování pilotu k The Goldbergs. Není to nic extra úžasného, ale na druhou stranu nejde ani o takový propadák, jak jsem si po traileru myslela.

Rodinka mi přijde trošku mimo, přesně po vzoru Goldbergů, nebo třeba jako v Raising Hope (i když v Hope byli ještě o třídu natvrdlejší). Je to dobrý nápad, že se najednou všichni přestanou přetvařovat a zjistí se, že každý si prochází svou vlastní mini krizí.

Během pilotu se našlo pár vtipných momentů. Celkově jsem se moc nesmála, ale pilot si dokázal udržet moji pozornost a ani mi moc nevadilo, že většina děje byla vyzrazena už v traileru. Seriál rozhodně doporučuju, pokud máte rádi komedie typu Modern Family, Middle, Goldbergs a Black-ish, tedy celého středečního ABC bloku. O'Nealovi sem zapadají na sto procent. Místo haha momentů se dočkáte spíše příjemného plynutí, jde vlastně o takovou pohodovou oddychovku, kterých není třeba jako podkres k práci nikdy dost :-)
  • zajímavé téma
  • každá postava má své vlastní problémy
  • nesnaží se moralizovat
  • nejsou tu přímo vtipné momenty
  • nic, co byste neviděli už dřív
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Rodinných sitcomů je nepřeberné množství, proto jsem byl ohledně The Real O’Neals docela skeptický. Na druhou stranu mám rád Modern Family a The Middle, takže jsem seriálu dal šanci. A zatím nelituju. I když to žádný zázrak nebyl.

Na rozdíl od dvou výše zmíněných kolegů se O‘Nealovým nepodařilo oslovit mě na první pokus. Samotný námět je sice zajímavý, ale i tak toho mohla pilotní epizoda nabídnout trochu více, a to hlavně, co se týče humoru. Průměrňákovi i Taková moderní rodinka dokázaly během krátkých dvaceti minut jak představit zápletku, tak i dobře pobavit; The Real O’Neals bohužel zvládli jen jedno z toho, a proto jsem trochu skeptický.

Postavy jsou v pohodě, ale žádnou jsem si vyloženě neoblíbil. Antipatie mám snad jenom ke Kennymu, který je sice jakousi hnací silou děje, ale ten herec je děsně otravný. Na druhou stranu jde právě na něm nejlíp vidět, jak můžou silně nábožensky založené rodiny ničit jakoukoliv individualitu. Oceňuju, že tvůrci nešli s tajemstvími rodiny do nějakých šílených extrémů, co se týče tajemství jednotlivých členů rodiny, a zároveň nevsadili na klišé typu syn dealer, těhotná dcera a otec mající poměr.

Abych to nějak shrnul, The Real O’Neals mají velký potenciál. Humor zatím trochu hapruje, ale věřím, že si seriál svůj styl brzo najde. Pokud se O’Nealovi vydají správným směrem, mohlo by jít o další rodinnou klasiku.
  • námět
  • dobré uvedení do děje
  • tajemství nejsou příliš velká klišé
  • Kenny
  • málo vtipných momentů
  • pilotu chybí něco extra
70 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Zařadíte The Real O'Neals do svého watchlistu? Bude patřit mezi vaše letošní guilty pleasure, nebo se jim vyhnete obloukem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Tak neviem ale anglicke titulky uz su k Ep 1 a 2. ale ta 1,2 gb verzia Ep 1 nie je kompletna(.mvk)....
před 8 roky
El Jay

El Jay

Zkoukla jsem první dva díly a nic moc. Zklamání necítím, protože jsem od toho nic nečekal, ale asi se mrknu...
před 8 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Po pěti dílech musím říct ne. Prvně to vypadalo na zajímavou podívanou problémové rodiny, ale hned...
před 7 roky
Další články k tématu