23. 1. 2016

Novinka pod lupou: Legends of Tomorrow

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název *Legends of Tomorrow**:https://www.serialzone.cz/…of-tomorrow/
Žánr drama / akční / sci-fi / superhrdinský
Stanice The CW
Premiéra 21. 1. 2016
Vysílání čtvrtek, 20:00
Předskokan
Konkurence Beyond the Tank, Grey's Anatomy (ABC), The Big Bang Theory (CBS), American Idol (Fox), Heroes Reborn, You, Me and the Apocalypse (NBC)
Tipovačka Všechny týmy věří v obnovení, což stvrzuje i 93 % tipujících jako hlas lidu.

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Marc Guggenheim, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg
Herci Brandon Routh, Victor Garber, Caity Lotz, Arthur Darvill, Ciara Renee, Franz Drameh, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Falk Hentschel

Ve zkratce

Rip Hunter, uprchlý cestovatel časem, viděl temnou budoucnost, a proto se vrací do současnosti, aby jí zabránil. Sám na to ale nestačí, takže sestaví tým hrdinů i antihrdinů, který by zvýšil jeho šanci na záchranu světa. Jsou jimi milionář Ray Palmer neboli Atom, vzkříšená Sara Lanceová jako White Canary, Kendra Saunders v převleku Hawkgirl, doktor Martin Stein a Jay Jackson spojení ve Firestorma a zločinecké duo Captain Cold a Heat Wave.

Společně budou čelit nesmrtelnému Vandalu Savageovi, který zmanipuloval světové vůdce a stal se pánem světa.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Po pilotu jsem velmi spokojená. Můj názor je pro ty, kteří třeba náhodou dosud nezačali sledovat Arrowa nebo Flashe (nebo se na to ani nechystají), ale Legendy je třeba zaujaly. Já jsem prozatím viděla jen piloty obou komiksových předchůdců, navíc pár let zpátky, takže Legendy jsou pro mě v podstatě novinka bez jakýchkoliv souvislostí.

Pilot se mi moc líbil, a to jak do příběhu, postav a jejich představitelů, tak i speciálních efektů a míry akce. Seriálu nechybí různorodost a šarm, navíc je to doplněno lehkou špetkou sarkastického humoru, který, když je užitý ve správné míře, vždy dokáže seriál vyzdvihnout na novou úroveň. Zde se perfektně kloubí optimistické řeči o legendách a záchraně světa právě se sarkasmem, takže ve výsledku je seriál vyvážený a jde vidět, že se nebere smrtelně vážně, což je super.

Seriál bez problému můžou sledovat i ti, kteří dosud Arrowa ani Flashe neviděli. Postavy, i když se předtím představily v těchto seriálech, jsou zde představeny opět od začátku. Myslím, že úvod znalce pobaví a neznalce poučí a navnadí na další minuty.

Jediné, co mi trošku vadilo, byl hlavní záporák, tedy jeho představitel. Nějak moc mu nevěřím, že je nejmocnější muž budoucnosti, vypadá trošku jako křovák v dlouhém kabátě :-) Ale zase byly super narážky na Star Wars (Jdeme na jednoho mizernýho panáka a vám se podaří dostat se do křížku s Bobou Fettem :-) ).
  • kombinace akce a vtipu
  • vhodné i pro DC začátečníky
  • narážky
  • hlavní záporák
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem si seriál pouštěl, čekal jsem něco jiného. Spíš jakousi seriálovou variaci na Avengers. Místo toho jsem se dočkal superhrdinského Doctora Who, a naštěstí ne žádného klasického originu. A to mě mile překvapilo.

Celkově mě pilot bavil, mám slabost pro superhrdinské týmovky, baví mě i Doctor Who a zkombinovat se to povedlo pěkně. Na pilot se i hezky koukalo, triková stránka je na seriálové poměry špičková. Superhrdinové mě zaujali jak charakterově, tak i tím, že ti herci nejsou zas tak špatní. Ale nejvíc se mi líbil Rip Hunter, doctorovsky zábavná (i když ne po celou dobu dílu) hlavní postava, s dobře zvoleným hlavním představitelem. A líbilo se mi i odkrývání historie Hawgirl s Hawkmanem. Jen doufám, že seriál nebude hlavně o nich a postupně se takhle dozvíme víc i o jiných postavách.

Pilot nabídl spoustu skvělých scén. Ať už bitku v baru, útěk před Chronosem, rodinnou chvíli, anebo scénu na střeše. Ale i přes velký počet povedených scén to jako celek místy krapet nudí. Za vinu to dávám asi příliš podrobnému vysvětlování a seznamování s hlavní linií. Ta ubrala místo hlavní linii samotné. Za nedostatek považuji i Vandalovu motivaci, která je až příliš klasicky záporácká. Doufám, že postupně pravou motivaci zjistíme.

I přes nedostatky se mi pilot líbil. Možná to částečně způsobila moje slabost k týmovkám, každopádně bavil jsem se. Jen mě možná trochu zklamalo, že to neskončilo žádným velkým cliffhangerem. Kdybych na seriál narazil náhodou, nevím zda bych sledoval dál, zda by mě konec dílu navnadil na další. Ale i tak si myslím, že se CW trefila svým dalším superhrdinským seriálem opět do černého.
  • efekty
  • několik povedených scén – Chronos, bitka v baru, scéna na střeše
  • zajímaví superhrdinové
  • Rip Hunger
  • padouchova motivace
  • občas zbytečně podrobné a zdlouhavé vysvětlování
75 %
Mé hodnocení
viscovim

Na Legends of Tomorrow jsem se těšil nějakou tu dobu, ale chvílemi jsem trochu pochyboval, jestli to vůbec může fungovat. Po první epizodě však můžu s klidem říct, že to fakt funguje.

Kdybych měl LoT porovnat s jeho předchůdci, stylem hodně připomíná Flashe, což je jedině dobře, protože Flash na rozdíl od Arrowa nestagnuje a dá se na něj dívat, aniž byste u toho neusínali nudou. Ale k věci… LoT vám v úvodní epizodě krásně nastíní svou hlavní zápletku, takže se není třeba bát, že byste se v něčem ztráceli. Postavy jsou hodně různorodé, ale zatím tam jakási chemie funguje. Pokud sleduje oba zmíněné komiksové kolegy od The CW, většinu postav znáte, novým přírůstkem je akorát Rip Hunter a ten zatím nezklamal.

Celkově jde o kvalitní podívanou, která se ale nebere až tak vážně a dočkáte se i povedených vtipných momentů. Z Legends of Tomorrow jde hodně cítit taková ta „vibrace“, kterou vyvolává The Flash, takže pokud milujete Flashe, LoT je příjemnou povinností. Doufám jen v to, že až přijde čas na zničení hlavního záporáka, tak to bude stát za to a bude to dávat smysl a nestane se to jen proto, že je série u konce (viz Arrow a Ra’s al Ghul).
  • známé postavy v novém prostředí
  • cestování časem
  • ze seriálu jde příjemná vibrace
  • grafická stránka a autentické efekty
  • už víte, co čekat od záporáka
90 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Dáte Legends of Tomorrow šanci? Dokáže se podle vás úspěšně začlenit do superhrdinského světa The CW mezi své úspěšné kolegy v podobě Arrowa a Flashe?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře29zobraz všech 29 příspěvků
Lill

Lill

Tak po dvoch epizódach musím napísať, že som sklamaná.. Seriál moc nefunguje, vôbec ma nezaujíma to ich...
před 8 roky
Sir Drake

Sir Drake

Pro mně jedno veliké zklamání... Doufám, že to skončí ...
před 8 roky
Koldik

Koldik

Po pozreti prvych dvoch casti pilotu, musim povedat, ze tam to CW citit. Hlavne co sa tyka hereckeho vykonu....
před 7 roky
Další články k tématu