2. 3. 2023

Novinka pod lupou: Hello Tomorrow! (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hello Tomorrow! (Za světlými zítřky!)
Žánr retro, sci-fi, komedie
Stanice Apple TV+
Premiéra 17. 2. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 33 minut

Kdo?

Tvůrci Lucas Jansen, Amit Bhalla
Hrají Billy Crudup, Hank Azaria (Brockmire), Haneefah Wood, Alison Pill, Nicholas Podany, Dewshane Williams

O čem to je?

Komedie je zasazená do retro-budoucnosti. Sledujeme skupinku cestujících prodavačů včetně Jacka. Jack je talentovaný a ambiciózní. Jeho neotřesitelná víra v lepší zítřky inspiruje jeho kolegy i zákazníky, nicméně hrozí, že ho zanechá nebezpečně ztraceného ve snu, jenž ho obklopuje.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Retro budoucnost je vskutku nádherný oxymóron a Billy Crudup má v sobě tolik šarmu, že by vymluvil díru do hlavy i mně. Škoda jen, že to jinak byla taková neskutečná nuda.

Potenciál možností, kam všude se s tímhle tématem a zasazením děje mohli vydat, byl téměř nekonečný, avšak oni se rozhodli jít tou asi nejméně zajímavou cestou – podomním prodejem. Nebylo to úplně nejhorší, některé jejich nápady, vize a celé to “futuristické retro” mě bavilo (ačkoliv i v tomhle ohledu se dle mého drželi dost zkrátka), a jak už jsem zmínila, je tam Billy Crudup, že jo.

Jenže jinak to za mě bylo docela prostoduché, melodramaticky uspávající a celkově příliš o ničem. Byť si myslím, že své diváky, někoho, koho by zabavil i ten příběh, by si to najít mohlo, já to nebudu. Billyho charisma mě sice drželo v bdělosti, ale ani on, ani Hank Azaria to nezachránili.

  • Billy Crudup
  • futuristické retro
  • nekonečná studna možností a oni zvolí takovou nudu
  • absence poutavých zápletek
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Když jsem uviděl trailer, tak jsem se nemohl rozhodnout, zda se na pilot podívám, nakonec mně přesvědčilo obsazení a produkce Apple TV+. Billy Crudup mně poprvé zaujal ve filmu Big Fish a v seriálu The Morning Show, hlavně v druhé řadě, naplno ukázal svůj potenciál, kdy zastínil hlavní hvězdy a po zásluze byl odměněn hlavní rolí v Hello Tomorrow. A taky jsem chtěl vědět, jak vypadá retro budoucnost. Hmm, skoro jako v Severance. Ano, stylizace je zjevně okopírovaná, jen téma je tentokrát jiné, hořko bolestivé o lidech bez dobrých vyhlídek na budoucnost. To je pro tým obchodníků, vedených Jackem Billingsem cílová skupina, když prodávají lepší zítřky na Měsíci. V jedné chvíli se ale Jake zamyslí, zda při prodeji už nezaprodal i sám sebe. Nabízí lepší zítřky jiným, ale co když sám žádné nemá? Ke konci epizody dojde k prvnímu , trochu očekávanému překvapení a je jasné, že tady se pravda bude nacházet jinde. Jestli jsem zmínil Severance, tak i nálada tohoto seriálu je podobná, včetně tempa vyprávění, ale přesto mám pocit, že stejný zážitek nedostanu, hlavně ve vztahu k tématu. I tak pokračuji ve sledování, zvědavost by tu byla.

  • Billy Crudup
  • Podobné Severance, ale více předvídatelné
  • Hořké téma k vypravěčskému stylu trochu odrazuje
60 %
Mé hodnocení
richardK

Ani po prvním díle vlastně netuším, co od seriálu můžu čekat. Ale takovým zvláštním způsobem se mi pilot vlastně líbil. Bála jsem se, že komedie půjde úplně mimo mě, ale vlastně to na mě jako komedie ani nepůsobilo, spíš to bylo drama s krátkou stopáží.

Líbí se mi, že seriál skutečně vypadá, jako by byl natáčený někdy v 70. letech, a ukazuje „budoucnost“, jak si ji lidé tehdy představovali. Jsou tady plechoví roboti, ale postavy mají své klasické retro obleky / šaty a účesy. Prostě vizuální stránka je asi to, čím seriál nejvíce upoutá.

Samotný příběh se mi zdá o ničem. Máme tu partu podvodníčků, kteří z důvěřivých lidí tahají peníze. Jen teda vůbec netuším, co se s těmi lidmi děje potom, když mají na Měsíc odcestovat – to v pilotu zatím vůbec ukázané nebylo. Asi ještě zkusím další díly – buď se to rozjede tak, že si sledování budu užívat, nebo se z toho stane jeden z mála seriálů, které nebude v mých silách maratonem dokoukat a budu je muset vzdát v půlce. Uvidíme.

  • vizuální stránka kombinující retro a sci-fi
  • zajímá mě, co bude dál
  • nevýrazné postavy
  • pilot nám nic neprozradil
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Chcete vědět, jak funguje takové to prodávání předražených hrnců důchodcům, ale nikdy jste se na podobnou akci nedostali? Tak v tomhle seriálu to budete mít zprostředkovaně. Sice se prodávají nemovitosti na měsíci a není to vyloženě důchodcům, ale všechno ostatní je úplně stejné. Jen to tedy je zasazené do retro budoucnosti. Pokud se na to chcete koukat hlavně díky ní, tak vám prozradím krutou pravdu. Všechnu, ale doslova všechnu jste viděli už v traileru. V samotném seriálu je v podstatě jen na začátku, pro efekt a pocit, že se jedná o retrobudoucnost a ve zbytku seriálu je maximálně nějaké to levitující auto. Žádné jetpacky, žádné cool technologie. Prostě zbyde jen to retro.

Samotný příběh se pak rozvíjí pomalu, ale pozorný divák, už vidí, že by ty hrnce kupovat neměl. Tedy nemovitosti na měsíci. Jsem zvědavý, jak moc se to v budoucnosti posere, ale z traileru je jasné, že to jednou praskne a mohlo by to být ještě zajímavé. Rozvíjená další dramata jako je vymahač dluhů, odcizený syn a otravná matka už tak moc zajímavé nejsou i když syna se evidetně v dalších epizodách dočkáme mnohem více a nejspíš to bude nosná součást příběhu. Ten je ale zatím dost nudný. Jak napsali v jedné zahraniční recenzi, seriál po vás chce, abyste snili, ale zatím vás nechává jen usnout. Tak to je naprosto přesné.

  • retro budoucnost
  • asi si dáte pozor, než si příště koupíte hrnce
  • málo retro budoucnosti
  • je to nuda
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
andromache

andromache

Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se u pilotu vyloženě nudil.. Když se řekne komedie, tak si představím...
před 63 týdny
Další články k tématu