12. 9. 2023

Novinka pod lupou: Liebes Kind (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Liebes Kind (Milé dítě)
Žánr thriller, krimi, drama
Stanice Netflix (Německo)
Premiéra 7. 9. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Lena je se svými dvěma dětmi v naprosté izolaci. Jí a spí v přesně stanovené časy. Kdykoli on přijde, postaví se do řady a poslouchají jeho příkazy. Dokud se jednoho dne Leně nepodaří utéct. Po srážce s autem je i s dcerou hospitalizována. Ještě ten večer přijdou její rodiče, kteří ji 13 let pohřešují… Seriál je adaptací stejnojmenného románu od Romy Hausmann.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Máme tady další thriller se zajímavou zápletkou, nicméně i přesto mě pilot nechával celou dobu chladným. A to i když se šlo celkem rychle na věc, žádný zdlouhavý úvod. Scény, které měly zřejmě působit nějak tajemně či napínavě, na mě tak prostě nepůsobily. Plus některé věci zrovna domyšlené (kdo sakra nechá malou holku po nehodě pobíhat samotnou po nemocnici?) a jednání některých postav mě taky dvakrát nenadchlo, jmenovitě třeba hysteričtí rodiče a vyšetřovatel, jež je informoval o případu, i když neměl zatím nic potvrzené.

Alespoň hlavní vyšetřovatelka působí příjemně a zároveň má i něco v hlavě.
Spolu s ní rozhodně zaujala již zmíněná dcera Leny, která bude mít asi nějaký autismus, každopádně holka to hraje dobře.

Největší plus v seriálu tedy vidím v příběhu a nejspíš se podívám, jak to celé dopadne, co se vlastně stalo, co tomu předcházelo a kdo je vůbec kdo, závěrečná scéna celou zápletku ještě víc zamotala a dokáže tak navnadit na další sledování.

  • dcera Leny
  • vedoucí vyšetřovatelka
  • zápletka
  • na thriller slabá atmosféra
  • rodiče Leny
  • vyšetřovatel starého případu
60 %
Mé hodnocení
darbak

Když to vezmu obecně v rámci všech NPL pilotů z tohoto týdne, s překvapením musím říct, že tenhle pro mě patří k nejlepším. Nečekala jsem moc, protože německé seriály to u mě mají kvůli nesympatickému jazyku docela těžké. Ale příběh mě naprosto pohltil hned od první scény a nepustil až do konce epizody.

Mám moc ráda podobné krimi-thrillerové serializované příběhy, kde se záhada rozplétá postupně. Tady je samotné zmizení a třináct let nevyřešený případ ještě okořeněný zajímavou holčičkou, která tomu všemu dodává extra šmrnc. Tohle je rozhodně seriál, na který se kouknu komplet. Doufám, že si i další díly udrží tak poutavou atmosféru a při sledování mi bude běhat mráz po zádech.

  • záhadný příběh
  • výborná thrillerová atmosféra
  • záběry v nemocnici prokládané záběry z „domova“
  • ideální pro maraton
  • malá holčička
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
richardK

richardK

Zrovna se dívám na druhou epizodu a je to hodně dobré.
před 34 týdny
ragelly

ragelly

Já už to o víkendu dokoukala komplet a celkově 80 %, moc mě to bavilo.
před 34 týdny
_-0-_

_-0-_

O.K., O.K., tak jsem dal na vás a už to stahuju :-)
před 34 týdny
Další články k tématu