22. 4. 2023

Novinka pod lupou: Obsession (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Obsession (Posedlost, láska a závist)
Žánr drama, mystery, romantický
Stanice Netflix (Velká Británie)
Premiéra 13. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 33 minut

O čem to je?

O nebezpečném milostném trojúhelníku, který vznikne, když se záhadná Anna Bartonová pustí do vášnivého románku s otcem svého snoubence Williamem. Anna se snaží udržet oba vztahy, ale pravda vždy vyjde najevo a někomu to ublíží.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi nejde nezmínit, jak debilní český „překlad“ (nebo spíš název) někdo vymyslel. Ale asi to sedí i k úrovni seriálu. Docela se divím, že se tomu upsal Armitage, protože tohle už na první pohled zní jako levné porno.

Ve výsledku to nebylo tak hrozné, jak jsem se obávala, ale ani tak mi to nedávalo moc smysl. Hrdina vidí holku na půl vteřiny a o dva dny později za ní jde do bytu, aby bez mrknutí oka podvedl manželku i syna. Přitom holka není ani nějak extra hezká nebo sympatická. Asi každý podle svého gusta, no.

Pilot postrádá jakoukoliv logiku. Na druhou stranu to ale nevadí, protože asi má úzce specifické publikum znuděných paniček v domácnosti, které se na chvilku vžijí do mladé hrdinky a s nadšením budou sledovat tuto novodobou červenou knihovnu a snít o tom, že se o ně taky pere sexy otec i sexy mladý syn.

  • přesně ví, pro jaké publikum je určený
  • sex scéna byla správně intenzivní
  • je to docela brak
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Co tohle sakra bylo. Naprostou absencí logiky a jakkoli poutavého příběhu mi to připomínalo podobně laděnou novinku Lady Voyeur ze začátku roku. Totožně nízká úroveň. Odkud tam ten děj přicházel, netuším. Nemělo to hlavu ani patu a při sledování jsem měla chuť praštit hlavou o stůl, silně a opakovaně. Mám pocit, jako by mi před tou 1. epizodou utekla snad celá série, na základě které by to začalo dávat smysl, bohužel neutekla.

Mluvili spolu poprvé reálně asi 6 sekund a on ji pak okamžitě poznal přes telefon, ačkoliv řekla jenom “it’s me”? Já mám problém poznat v telefonu svou ségru, přestože ji poslouchám celý život. A tohle je jen malinká špička ledovce. Nevěděla jsem, jestli se u některých scén smát, nebo brečet. Anna je na můj vkus nedostatečně atraktivní a příšerně nesympatická na to, aby si kvůli ní chlápek zničil celý život a dělal tohle synovi. Ovšem s hormony je to náročné, že. Mě tato postava spíš děsila, herečka by z fleku mohla hrát v příští sérii Monster jako nějaká ženská sériová vražedkyně nebo aspoň v You.

Ani za mák tomu nepomohlo britské prostředí, britský přízvuk a všudypřítomná britská atmosféra. Nakonec když už to nezachránil ani Richard Armitage s tím jeho příjemným hlasem, je jasné, že to bylo hrozně, hrozně špatné. Horší by to bylo už jen kdyby to bylo delší. Takhle jsem tu půl hodinu protrpěla docela rychle. Jestli sháníte erotickou guilty pleasure, věřím, že existují milionkrát lepší díla, po kterých si nebudete připadat jako po lobotomii.

  • nebylo to moc dlouhé a Richarda se hezky poslouchá
  • Richard měl místo těch kravin, co tam vyváděl, víc mluvit
  • ohromná ztráta času
  • postrádalo to hlavu a patu
  • i ta 5 sekundová erotika stála za starou bačkoru
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu