19. 2. 2023

Novinka pod lupou: Full Swing (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Full Swing (Dokonalý švih)
Žánr dokument, sportovní
Stanice Netflix
Premiéra 15. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Pohlcující dokumentární seriál, který vás seznámí s pestrou skupinou profesionálních golfistů a jejich soukromým i veřejným životem během vypjaté soutěžní sezóny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak dokumentu o golfu jsem se nemohl vyhnout, sám hraji 15 let a mám toho hodně „nadíváno“. Po zhlédnutí dvou epizod mohu konstatovat že vše, co se v dokumentu ukazuje, znám. Nejde se tady do historie a je zachyceno současné období, které je navíc kontroverzní i díky vzniku konkurenční LIV série, jenže o té se zmiňuje jen Ian Poulter ve větě „atmosféra houstne“ a až na konci druhé epizody se objeví upoutávka na tuto nikým neočekávanou událost. Prozatím se každý díl zaměřil na ty největší osobnosti – Jordan Spieth, Justin Thomas, nebo Brooks Koepka, Scottie Scheffler, mihnou se i další jako Ricky Fowler, Dustin Johnson. Nechybí ani pár ukázek ze slavných turnajů a také z Augusty, ikonické Masters, kde nastoupil Tiger Woods po těžké havárii. Ale jak jsem již zmínil, ledacos už znám a proto jsem nic nového neviděl, s výjimkou pár záběrů ze soukromí. Prozatím lze konstatovat, že jako shrnutí několika skvělých okamžiků včetně nahlédnutí do soukromí hvězd to funguje, ale více přínosné to může být pro diváka, který se golfem zabývá okrajově, nebo s ním začíná. Nicméně důvod vzniku dokumentu je vznik konkurenční LIV tůry, která dokázala přebrat řadu špičkových golfistů, kterým nabídla (jak jinak) daleko větší peníze, než evropská a americká PGA. Např. jen za přestup dostali ti nejslavnější cifry ve sta milionech dolarů. Je jasné, že ta o něco zajímavější část přijde v dalších dílech.

  • Trochu detailnější představení současných hvězd golfu
  • Dokument je spíše pro diváka, který se golfem zabývá okrajově
  • Nic nového pod sluncem, pokud golf sledujete
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu