12. 4. 2023

Novinka pod lupou: Jigokuraku (TV Tokyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Jigokuraku (Hell's Paradise: Jigokuraku)
Žánr anime, akční, dobrodružný
Stanice TV Tokyo
Premiéra 1. 4. 2023
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Gabimaru the Hollow, ninja z vesnice Iwagakure, který je známý tím, že je chladný a bez emocí, je nyní v cele smrti. Unavený zabíjením a zradou chce zemřít. Žádná metoda popravy na něj však nefunguje, protože jakkoli si to zdánlivě apatický Gabimaru odmítá přiznat, má důvod žít. Chce se vrátit ke své ženě, která byla důvodem, proč vyměkl a nedokázal být účinným zabijákem. Proto odmítá zemřít. Asaemon Decapitator, slavný kat, to vidí a má pro ninju návrh. Chce, aby se Gabimaru připojil k výpravě na ostrov jižně od Japonska při hledání elixíru života výměnou za plnou milost šógunátu. Tento ostrov však není normální ostrov: věří se, že je to ráj. Ostrov je však plný záhad a průzkumný tým – složený z těch, kteří jsou označeni na smrt – nemusí být plně připraven se s nimi vypořádat. Četa vězňů a jejich stráže jsou tak vysláni prozkoumat tajemný ostrov. Uvíznou tam a musí se spolehnout jeden na druhého, aby přežili…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Toto anime už zaujme svou anotací. Muž, odsouzen k smrti, že zabil několik lidí, chce být zabit. Nebo to aspoň tvrdí. Ale během pilotu si uvědomí za pomoci ženy mu vše dojde. Má důvod proč chce žít. Proto žádná popravčí metoda nepůsobila.

Na začátku je pár smrtí popsáno, jak onen člověk vlastně zemře. Setnutím hlavy katanou, upálením, roztáhnutí těla býky či dokonce polit hořlavým olejem. Dost drastické, přesto náš hrdina ani jednou nezemře a dá se říci, že není nijak zraněn.

Sice se zde moc akce neděje, je zde vlastně takové představení děje, kam vše bude nejspíš směřovat. I přesto zklamání zde není a toto třináctidílné anime budu nadále sledovat. Protože jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet a co vše se zde odehraje.

  • Gabimaru
  • Sagiri
  • děj zaujme, i když je zde méně akce
  • poměrně díl rychle uteče
  • popis pár poprav
  • chtělo to více akce
80 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu