24. 2. 2023

Novinka pod lupou: Bad Behaviour (Stan)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bad Behaviour
Žánr drama, minisérie
Stanice Stan (Austrálie)
Premiéra 17. 2. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 59 minut

O čem to je?

Minisérie je intenzivním pohledem do života dospívajících dívek v areálu exkluzivní dívčí internátní školy a zavádí nás do krutého světa, kde zkoumáme latentní i rodící se sexualitu, rituální obřady, přátelství, vyčerpávající fyzické tresty, měnící se loajalitu a nelítostný boj o moc. Seriál se odehrává v minulých i současných časových liniích a odhaluje, že ani po deseti letech od školních let nikdo nevyvázl bez úhony – a většina z nich je poznamenána na celý život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda podobné příběhy, které se odehrávají ve dvou časových rovinách a průběžně se vrací zpět do minulosti, abychom se dozvěděli, jak se postavy dostaly z místa A do místa B, které zdánlivě na první pohled nedává smysl.

Tady to bude hodně vážné a nepříjemné sledování. Šikana je něco, co bohužel musí mnoho mladých lidí stále řešit. A to ani nemluvím o tom, že se nezřídka vyskytuje i na pracovištích, kde už by se předpokládalo, že lidi jsou dospělí a budou mít dost rozumu na to, aby jeden druhého nezesměšňovali.

Ono to jsou pořád nějaké srandičky, až pak ale jednou pohár trpělivosti přeteče a celá ta pubertální zábava skončí velkou tragédií, což jsme mohli vidět už tady v prvních minutách. Hrdinky vypadají zajímavě, sedí mi, baví mě je sledovat. Líbí se mi, že stejné herečky hrají mladší i dospělé verze, je skoro až neuvěřitelné, co všechno dokáže správně zvolený make-up a oblečení.

Celou dobu jsem seděla u obrazovky jako přikovaná, jsem zvědavá, co přinesou další díly.

  • dobré obsazení
  • střídání časových rovin
  • až moc předvídatelné zamilování, které hrdinku ovlivňuje
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu