25. 1. 2023

Novinka pod lupou: Night Court (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Night Court
Žánr komedie, právnický
Stanice NBC
Premiéra 17. 1. 2023
Vysílání úterý
Délka pilotu 22 minut

O čem to je?

Optimistická, leč nelítostná soudkyně Abby Stone je dcerou Harryho Stonea z původního seriálu. Kráčí ve šlépějích svého otce a bere si noční šichtu, během které předsedá soudu na Manhattanu, u kterého nikdy nevíte, co očekávat. Larroquette si zopakuje svou roli Reinholda Daniela Fieldinga Elmora z původního seriálu, za kterou získal čtyři sošky Emmy. Seriál je sequelem stejnojmenné komedie z roku 1984.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Než jsem se pustila do téhle novinky, koukla jsem na první díl původního Night Court, abych aspoň zdánlivě pochopila, jak to na sebe navazuje, takže vám tady s dovolením hodím malinkaté SLDH, když už nemáme SLDH :D

Night Court (1984) – soudce Harry Stone mě hodně bavil a celá zápletka té epizody byla skvěle vymyšlená. Bohužel to na mě působilo až příliš retro a neumím si představit, že na to koukám dalších 9 sérií. Přesto mě u toho napadlo “tohle kdyby natočil někdo v moderní verzi, tak by to mohlo být fajn”, což mě hezkým oslím můstkem přivádí k Night Court (2023).

Musím říct, že jsem hrozně ráda, že jsem se prvně podívala na originál. Pokud jste ho neviděli, nevím, jestli vůbec projdete prvním dílem. Je to fakt hodně opřené o původní seriál, o jeho charaktery, zápletky i lokace. Jsem si jistá, že i díky té jedné epizodě jsem dokázala ocenit spoustu narážek, detailů a hlavně celkový vibe, který si i tenhle sequel udržel.

Vypadá to, že si Bernie jenom koupila kontaktní čočky a konečně může soudit lidi profesionálně? Ano. Ale já si to vlastně užila. Hlavně je to starý dobrý sitcom a tyhle echt sitcomové sitcomy jsou dnes naprostá rarita. Nejlepší byl s přehledem John Larroquette, návaznost jeho postavy a humor. Je to fakt čistě ten originál, akorát hozený do roku 2023 a obávám se, že masy to neocení, divákům dnešní doby to stačit nebude a já tady budu jediná za exota.

  • John Larroquette
  • detaily a totožná atmosféra původního seriálu
  • typický sitcom
  • to absolutní opírání o originál bohužel ocení málokdo (natož tady u nás, kam se snad původní Night Court vůbec nedostal) a ani sitcomový sitcom dnešním divákům nebude stačit
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Původní seriál jsem neviděla a k pokračování jsem přistupovala skepticky. Ale přiznám se, že jsem se u úvodní epizody bavila. Humor byl nevtíravý, vkusný a jemný, ale ve většině případů povedený.

Velkou zásluhu na tom má výběr hlavní představitelky, které tato role sedí skoro více než v TBBT. Je ztělesněním všeho, co jsem psala v úvodním odstavci. Sype ze sebe hlášky a vypadá u toho naprosto nevinně – už to samo o sobě na mě působí moc pozitivně. Bručoun právník měl být hlavním lákadlem a jo, baví mě taky, ale hlavní hrdinka u mě prostě vede.

Nemůžu porovnat zábavnost a vtipnost vzhledem k původnímu seriálu, ale tato novinka si mě získala, doufám, že si udrží laťku i v dalších dílech.

  • sympatické obsazení
  • vkusné a povedené vtípky
  • super zasazení do prostředí nočního soudu
  • rychle plyne
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
andromache

andromache

Počkat, počkat, počkat.. Abby je Bernadette z TBBT?? Já ji bez těch brýlí nepoznala O_O. Aneb proč to...
před 67 týdny
Další články k tématu