6. 1. 2024

Novinka pod lupou: The Castaways (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Castaways
Žánr drama, thriller
Stanice Paramount+ (Velká Británie)
Premiéra 26. 12. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Sheridan Smith, Celine Buckens

O čem to je?

Sledujeme sestry Lori a Erin, které se vydávají na svou životní dovolenou na Fidži. Po velké hádce však Erin nikdy nenastoupí do letadla, které letí do jejich letoviska – a letadlo s Lori na palubě nikdy nedorazí do cíle. O několik měsíců později, kdy se nenašly žádné trosky ani přeživší, je v obchodě na rohu odlehlé vesnice na Fidži náhle použita Loriina kreditní karta a Erin na záběrech z průmyslové kamery pozná pilota letadla. Vydává se na cestu, aby ho našla a odhalila záhadu, co se stalo její sestře.Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

U některých novinek je pro mě těžké něco vymyslet, protože u nich vlastně nic nevyčnívá a to ani pozitivního, ale ani vyloženě negativního. Tohle je bohužel zrovna ten případ.

Asi tím největším „tahounem“ je samozřejmě hlavní záhada. Zmizí letadlo, všichni jsou přesvědčení, že nikdo nepřežil (až na sestru jedné z cestujících) a ono tomu tak samozřejmě není. Teď tedy jen zbývá zjistit, co se vlastně stalo.

Ale jinak to bylo takové nepříliš zajímavé, obyčejné, nezanechalo to dojem. Postavy průměrné, nikdo mě nijak zvlášť neoslovil. Jestli mě to má oslovit víc, tak už jen záleží, jak se vyvine příběh.

Jediné co se mi líbilo, byla úvodní, asi minutová sekvence, kde byly nádherné záběry přírody na tropickém ostrově. Tam bych chtěl.

  • Záhada, konspirace
  • Prostředí tropických ostrovů
  • Děj ani postavy zatím příliš nezaujaly
60 %
Mé hodnocení
darbak

Přesně tyto seriály jsou pro mě jako stvořené. Mystery zápletka, opuštěný ostrov, skupinka různorodých přeživších… co víc si přát? To je jako stvořené pro maraton, abyste nemuseli zastavovat a čekat na další díly.

První díl je taková zahřívačka. Kdyby tam bylo více akce a méně omílání ohledně vyplacení pojistky, byla bych spokojenější. Ale i tak jsem se bavila a těším se, co přinesou další díly. Nečekejte od toho žádné veledílo, atmosféra zdaleka není tak hustá jako např. u Yellowjackets, ale pokud taky máte rádi seriály tohoto typu, tak tato britská novinka určitě stojí za zkoušku.

  • téma a prostředí
  • zábavné provedení
  • ideální pro maraton
  • napětí zatím chybí
  • zdlouhavé soustředění na pozůstalé a jejich pojistku
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu