12. 12. 2023

Novinka pod lupou: The Doll Factory (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Doll Factory
Žánr thriller
Stanice Paramount+
Premiéra 27. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut

O čem to je?

Londýn, 1850. Iris, která se živí malováním panenek po boku svého dvojčete Rose, sní o tom, že se stane umělkyní, a v noci se tajně maluje nahá. Silas je taxidermista, který vlastní obchod plný svých výtvorů. Sní o tom, že jednoho dne najde tak jedinečný předmět, že ho katapultuje ke slávě. Louis je malíř a člen prerafaelitského bratrstva, který hledá svou další múzu. Když se Iris setká se Silasem a poté s Louisem, nabízí se jí příležitost uniknout a začít nový život. Aby tak mohla učinit, musí opustit svou sestru, obětovat svou pověst a vydat se do neznáma. Jak se však Irisin svět rozšiřuje, začíná se odvíjet příběh temné posedlosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po prvním díle sice pořádně nevím, o co tam vlastně jde, ale vypadá to zajímavě. Na seriály zasazené do historické doby kladu velké nároky, málokterý mě dokáže zaujmout. Tady ale má hlavní postava něco do sebe, co mě zajímá a jsem zvědavá, co se s ní stane.

Jinak si po pár dnech po odsledování příliš nevybavím, ostatní nejsou moc zapamatovatelní, spíše mi přišli do počtu. Sice mě pilot bavil, ale není to jeden z těch seriálů, u kterých bych nutně hned potřebovala vidět další díl. Možná se k němu někdy dostanu, ale spíš tak nějak upadne v zapomnění. Nicméně rozhodně to je jedna z těch lepších a zábavnějších novinek předchozích týdnů, u které sledování když už nic, tak alespoň nezpůsobilo újmu na psychickém zdraví. A to se cení.

  • sympatická hrdinka, která mě zajímá
  • příběhově neutkví v paměti
  • nemám potřebu sledovat hned další díly
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Za mě osobně je tohle asi nejslabší kousek od Paramount+, co jsem kdy viděl. Nicméně i tak to bylo zajímavé.
Ještě nikdy jsem snad neviděl thriller točený v takovémto historickém období. Ale proč ne, nápad je to orginální. A ten ponurý, špinavý Londýn tomu i docela napomáhá.

Přestože se v pilotu zatím nic nestalo, už je místy dobře cítit hutná a ponurá atmosféra. Panenky jsou vždycky creepy a obchod s kuriozitami také nepůsobí zrovna přívětivě. Herecké výkony taky nejsou špatné a hlavní hrdinka je docela sympatická.

Ale jinak to byla těžká nuda. Díl jsem sledoval natřikrát a příliš mě to nebavilo. Bylo to natahované a plytké a tak trochu o ničem. Především scénu s hádkou mezi sestrami jsem nepochopil, co měla být zač. Nicméně posledních pár minut ukáže komplexnější obrázek, propojí zúčastněné postavy a závěrečná scéna rozhodně překvapí a navnadí na další sledování. Jsem zvědavý, jestli z toho v dalších dílech nakonec vykřesají něco zajímavého a skutečně thrillerového, ten potenciál tu je.

  • Atmosféra
  • Herecké výkony
  • Nuda
60 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu