22. 9. 2023

Novinka pod lupou: The Other Black Girl (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Other Black Girl (Ta druhá černoška)
Žánr komedie, drama, mystery
Stanice Hulu
Premiéra 13. 9. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut

O čem to je?

Nella je asistentka editora, kterou už nebaví být jedinou černoškou ve firmě. Proto je nadšená, když firma najme Hazel. Jakmile ale Hazelina kariéra začne stoupat k výšinám, Nella začne být podezíravá a odhalí, že se ve firmě odehrává něco hříšného.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tuto novinku jsem byla hodně zvědavá. Po pilotu plánuju koukat dál, i když jsem doufala, že mě seriál chytne ještě maličko víc.

Hlavní hrdinka je relativně v pohodě, jen mi trošku vadí, že kouká jako vyoraná myš. Postavy jsou celkově takové zvláštní, ale za mě v dobrém slova smyslu, nikdo mi tu neleze na nervy.

Jak už z názvu vyplývá, hodně se tady řeší rasa. Tady jsem trošku rozpolcená. Hrdinka na jednu stranu hrozně řeší, že je jediná černoška v práci – dělá, jako by byla první nebílý muž, který do vydavatelství kdy vkročil, přitom pár let před ní tam pracovala na významné pozici další černoška. No to je jedno. Na druhou stranu ale oceňuju, jak zkritizovala vykreslení černé postavy v nadcházející knize jednoho z předních spisovatelů tohoto vydavatelství. Po tom, jak tam tu barvu pleti pořád řešila, bych řekla, že bude ráda za každou černou postavu v jakékoliv knize. Že zvládla zapojit mozek a našla za mě dobře odůvodněné výtky, za to ji chválím.

Po pilotu zatím vůbec netuším, jakým směrem se příběh bude vyvíjet. Tedy trošku jinak, vývoj je vlastně docela jasný. Spíš netuším, jak to celé skončí a jak se to vysvětlí. Rozhodně to mám v plánu zjistit.

  • serializovaný mystery příběh
  • myšlenkové pochody hrdinky jsou občas logické, občas nedávají smysl
  • spoustě diváků nemusí sednout, že je to hodně o barvě pleti
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_karel_

_karel_

Máš velmi výstižný nick.
před 33 týdny
_-0-_

_-0-_

Klid soudruhu.
před 33 týdny
_-0-_

_-0-_

Ano, latiníci to vyjadřovali slovy Nomen omen, která sedí na nick mimomisajako prdel na hrnec.
před 33 týdny
Další články k tématu