4. 8. 2023

Novinka pod lupou: Un cuento perfecto (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Un cuento perfecto (Dokonalá pohádka)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 28. 7. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Margot a David pocházejí z různých světů. Ona je dědičkou hotelového impéria. On má tři zaměstnání, aby vyžil. Když se však jejich cesty spojí, uvědomí si, že jen oni si mohou pomoci získat zpět svou životní lásku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda podobné nenáročné romantické slaďárny. Sice tam nenajdete nic inovativního, ale pokud postavám funguje chemie, tak mi to stačí. Tady byl první díl jen taková velká zahřívačka, postavy se sotva potkaly. Ale rozhodně si nenechám ujít, co si pro ně osud dál připravil. Nečekám, že si seriál zamiluju, ale myslím, že mě sledování bude bavit od začátku do konce.

  • sympatické postavy
  • nenáročná romantická oddychovka
  • jede podle předem stanoveného scénáře
  • ničím nepřekvapí
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Román, podle kterého byl tento seriál natočen, u nás vyšel asi měsíc zpátky pod stejným názvem Dokonalá pohádka. Jeho autorka Elísabet Benavent má na svědomí např. taky předlohu jiného španělského seriálu z dílny Netflixu – Valeria. Dokonalou pohádku jsem nečetla, ale má velmi pozitivní hodnocení a už nějakou dobu po ní váhavě pokukuji.

Po zhlédnutí prvního dílu mám nejspíš jasno, protože se mi to naprosto trefilo do vkusu. Je to romantika jako vyšitá, ve které všechno funguje tak, jak má. Příjemné prostředí, sympatické postavy, humor, chemie i předvídatelnost, kterou teda obvykle lidi kritizují, ale já přesně proto romantická díla miluju. Realita je nepředvídatelná dost, a to mi bohatě stačí. Na relax je tohle naprosto nejlepší.

Za mě se jedná po docela dlouhé době o oddechový seriál, který se fakticky povedl. Knížka je standalone, proto předpokládám, že se tady předlohy podrží a u té (uzavřené) pětidílné série zůstaneme. O důvod víc tomu dát šanci.

  • perfektní odpočinková romantika
  • všechno mi sedlo, příběh, prostředí i postavy
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Španělské seriály až na výjimky miluju. A není to jen pro úžasný jazyk, který bych mohl poslouchat hodiny :D. Tento seriál se mezi výjimky naštěstí neřadí.

Některé vedlejší postavy jsou sice trochu otravné, což byl zřejmě účel. Hlavní dvojice je o to více sympatická a pro mě trefa do černého. Vedlejší postavy nebyly otravné v slova smyslu, spíše byly své a při sledování mi nijak nevadily. Teda až na bývalku Davida.

K pěknému sledování ještě dopomáhá návaznost a prolínání scén a skvělá hudba, bez které by se možná vytratilo 30 %. Bez hudby by to zkrátka nebylo až tak ono.

Seriál je pěknou letní jednohubkou, která bohužel nevybočuje ničím novým. kdyby se nějaké to experimentování, ne nutně v ději, ale třeba ve vyprávění, povedlo, seriálu by to jen prospělo. Příběh také nevybočí, ale to nutně nevadí. Klišé z toho nejde cítit ani omylem.

I přes tento nedostat si seriál zařadím do svého repertoáru a budu se na něj těšit.

  • pozitivní
  • scény
  • prolínání scén
  • postavy
  • sympatičtí herci
  • hudba
  • španělština
  • nevybočuje ničím novým
80 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
ragelly

ragelly

Už jsem viděla komplet. Zbytek seriálu jede na stejné vlně jako pilot. Je to nenáročná romantická...
před 40 týdny
lenochod6

lenochod6

Tak toto je myslím jasné a jde do watchlistu.
před 40 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Já hlásím přečteno a konečně taky zhlédnuto, takže se přidávám k ragelly. Všechno tam krásně sedí a...
před 39 týdny
Další články k tématu