3. 7. 2023

Novinka pod lupou: Glamorous (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Glamorous
Žánr drama
Stanice Netflix
Premiéra 22. 6. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut

O čem to je?

Hlavním hrdinou je Marco Mejia, nebinární queer mladík, který se zdánlivě zasekl na místě. To se však změní, když získá práci pro legendární kosmetickou magnátku Madolyn Addison. Je to Marcova první šance zjistit, co od života chce, kdo vlastně je a co pro něj skutečně znamená být queer.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Takhle nějak si představuju seriál pro mladé dospěláky z roku 2023. Máme tu plno woke prvků, žádná diskriminace, nepřátelství není v osobní rovině, pouze v ohrožení kariérního růstu. Spousta sociálních sítí, přetvařování, hodně product placementu, všechno to odsýpá svižně, příběh zbytečně nezabředává do nějakých hlubokomyslných prvků.

Teď je otázka, jestli jste typ diváka, který tohle ocení, nebo odsoudí. Většině lidí, která vyrůstala na seriálech z osmdesátek, devadesátek a rádi se ke staré klasice vrací, se protočí panenky. Ale myslím, že seriál dokáže zaujmout právě mladší publikum 16–25 let, kteří už v tomto světě žijí a vyrůstají a dokážou se s postavami lépe ztotožnit.

Já jsem se bavila dobře. Sama ráda sleduju několik make-up influencerů na YT, prostředí se mi hodně líbí. Postavy? Když nebudu brát zřetel na jejich progresivismus, tak jsou dost průměrné – ať už napsané, tak i zahrané. Ale opět si myslím, že pro cílovku to bohatě stačí. Pilot mi rychle utekl a kdybych měla čas, neměla bych vůbec problém se zapnutím další epizody. Na druhou stranu myslím, že jakmile seriál dokoukám, tak na něj zapomenu.

  • luxusní prostředí kosmetické firmy
  • seriál z moderní doby pro mladé publikum
  • nezajímavé postavy
  • příběh ničím neutkví v paměti
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Ragelly napsala, že se pobavila. Já také, stačilo si v synopsi přečíst:"Hlavním hrdinou je Marco...
před 44 týdny
andromache

andromache

seriál z moderní doby pro mladé publikum Tak tahle kategorie je u mě těžké mínus, nikoli plus...
před 44 týdny
_-0-_

_-0-_

Snowflakes...
před 44 týdny
Další články k tématu