17. 3. 2023

Novinka pod lupou: Sex O'Clock (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sex O'Clock
Žánr komedie
Stanice Voyo
Premiéra 10. 3. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 37 minut

Kdo?

Tvůrci Matěj Randár, Karolína Zalabáková
Hrají Maxmilián Kocek, Sára Korbelová, Jan Révai, Petra Bučková

O čem to je?

Dospívající Adam řeší svou taneční kariéru a těší se, až konečně přijde o panictví. Život se mu převrátí naruby poté, co se jeho otec rozhodne pro nečekané vyznání. A jak to tak bývá, průšvih nikdy nechodí sám. Ať se ale děje cokoli, nezáleží na tom, v jaké rodině člověk žije, ale důležité je, že se mají všichni rádi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Podle ukázek v televizi to vypadalo slušně řečeno příšerně. Snad poprvé jsem se něčeho z dílny Voyo vážně obávala. Ve finále jsem se pobavila, zasmála a vůbec to nebyla taková katastrofa, jaká to mohla být.

Obsazení mladých (včetně třeba té slečny z Ulice, která tady představuje sestru hlavní postavy a kterou bych už při pohledu nejraději profackovala) bylo za mě největší příjemné překvapení. Hlavně chlapec v hlavní roli byl skvělý a kupodivu i ti jeho kámoši. Absolutně nečekaná, svěží a talentovaná mladá krev, kterou nevím, kde našli, ale tleskám. Akorát ta Slovenka mluvící česko-slovensky se slovenským přízvukem mě vytáčela.

Těšilo mě i originální prostředí, a to jak Zlína, tak tance. Jinak se jedná o hodně průhledný český pokus o seriál typu Sex Education nebo Never Have I Ever. Dost moderní, dost o sexu a dost teen, ale proč ne? Pokud tvorbu založenou na pubertálních hormonech teenagerů nemáte rádi, tohle prosím obejděte. Mě teen věci baví a bavit budou a tohle nebyla výjimka, na další díly určitě kouknu.

  • pobavila jsem se
  • teen věc typu Sex Education po Česku
  • naprosto nečekaně musím pochválit obsazení
  • Slovenka
  • trošku moc přeplácaných zápletek na 1 epizodu
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Trošku se za to stydím, ale docela jsem se bavila. Začátek byl ještě takový rozpačitý, ale postupně jsem se na vlnu seriálu naladila a druhou půlku epizody jsem si užila.

Jasně, nejde o žádnou velkou hitparádu, ale tahle rodinka vypadá hodně zajímavě a zábavně. Každý má něco svého, co tají před ostatními, a pak se to všechno sesype najednou a nikdo neví, z čeho šílet víc. Seriál asi zaujme spíše mladší publikum, příběh se odehrává převážně na střední, takže je to jasné. Ale na to, jakou jsem čekala hrůzu, tak mě sledování postupně bavilo čím dál víc.

  • bavila jsem se
  • rodinné problémy
  • jasně daná cílovka
  • vše už jsme viděli tisíckrát
  • slabší úvod
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Okej, vysvětlí mi někdo, co jsem to právě viděla? Četla jsem, že si tvůrci snaží hrát na českou Euphorii nebo Sex Education, ale pokud by takhle měla vypadat sexuální výchova, no tak teda potěš koště. Hlavní hrdina je strašně nesympatické nedochůdče, které si v podstatě jenom stěžuje. O té jeho partě kamarádů snad ani nemá cenu mluvit, jeden horší než druhý. Já jsem vážně ráda, že se nemusím s podobným poddruhem homo sapiens už potkávat v žádné formě, jinak bych je asi všechny přetrhla, nebo jim aspoň řádně vyliskala. To mi chcete namluvit, že nositelé chromozomu Y mezi 14 a 18 rokem věku nemyslí na nic jiného než na to, jak zasunout? Opravdu? Asi by potřebovali všichni tři trochu víc reálných problémů. Důtka za šmírování v šatně kamerou se nepočítá. Fakt ne. No nic.

Co se týče zbytku hlavní rodinky, tak nějak nevím, co si o tom mám myslet. Révaiovi toho gaye nevěřím ani vteřinu. Opravdu ne. Jako ano, hodně z nás má tenhle coming-out jako běh na dlouhou trať, ale on neukazuje v podstatě vůbec nic. Jenom sedí na gauči jako hromádka neštěstí, řeší jak to říct dětem, když už mu na to manželka přišla, a děsí se, aby se to nedozvěděla ještě i jeho tchýně, která s nimi taky žije v domě. O matce rodu nějak nevím, co si myslet. Jako chápu, že to byl asi šok jak sviňa, když se jí konečně manžel přiznal, ale to mi jako chcete namluvit, že si opravdu za ty roky ničeho nevšimla? Nebo to prostě nechtěla vidět a snažila se ho udržet za každou cenu? V téhle souvislosti mě napadá srovnání s postavou Atheny v 9–1–1, která taky po x letech manželství dostala dardu v tom, že se jí manžel přiznal, že je gay. A rozhodně se z toho nehroutila, jako by to mělo znamenat konec světa. Já nevím, oba dva rodiče mi v tomhle přijdou strašně divní. Otec nemastný, neslaný, matka jako člověk s totálně křehkou psychikou, kterou by měl už asi posoudit i odborník. Jediný kdo mi byl aspoň chvíli z celé té famílie sympatický byla Adamova sestra. Hlavně když přesně věděla, o co se za tenkou zdí pokouší. Ovšem veškeré moje sympatie totálně vyprchaly ve chvíli, kdy na ni prasklo jedno velké tajemství.. To je jako vážně tak hloupá? Skoro se mi jeví, že v té rodině opravdu nikdo nepobral kouska rozumu. Možná babička, ale Mussolini říznutý Mary Poppins (popis hlavního hrdiny) zatím nedostal moc prostoru k tomu se nějak projevit, což si myslím, že je škoda. Čekala jsem od ní tu správnou dávku šikanátorského sarkasmu směrem k zeťovi a ono skoro nic.

Jinak mě ještě z celého seriálu dorazilo, kolik jakože „aktuálních“ témat se snažili do jednoho třicetiminutového dílu vecpat. Jako když pejsek a kočička vařili dort, ale opravdu. Vyšla jim z toho úplně stejná nechutná věc, u které člověk nemá moc chuť ochutnávat dál. Já rozhodně dál sledovat nebudu, ta jedna jediná věc, která mě donutila podívat se aspoň na pilot to fakt nezachrání.

  • Místo natáčení (ano, nic jiného mě nenapadá a nebudu zastírat, že jsem se chtěla podívat, kolik toho z naší ulice uvidím).
  • Strašně nesympatický hlavní hrdina.
  • Kámoši hlavního hrdiny, u kterých by se dalo napsat akorát místo mozku máš tam z hormonů kostku.
  • Rodiče hlavního hrdiny.
  • Naprostá slátanina všech možných témat dohromady.
  • Nepříjemná hlavní dějová linka (dá-li se to vůbec hlavní dějovou linkou nazvat).
  • Babička nedostala v pilotu skoro žádný prostor a já byla zrovna na ni zvědavá.
10 %
Mé hodnocení
andromache
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Michal Michalis Miki

Michal Michalis Miki

Ty se s tím nesereš! :D :D
před 59 týdny
andromache

andromache

No co, když se mi něco nelíbí, tak to řeknu :D. A zrovna tady jsem horko těžko hledala aspoň něco, co...
před 59 týdny
libor42

libor42

Já nevím teda, moje očekávání bylo nulový. Taky jsem byl zvědavý hlavně na Zlín, který se mi tak trochu stal...
před 58 týdny
Další články k tématu