7. 10. 2023

Novinka pod lupou: Gen V (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gen V
Žánr superhrdinský, drama, akční
Stanice Prime Video
Premiéra 29. 9. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 59 minut

Kdo?

O čem to je?

Spin-off seriálu The Boys je zasazen do jediné americké vysoké školy, která vzdělává mladé superhrdiny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

V jedné věci mám jasno. Pokud se vám líbí the Boys, tak tohle se vám bude s největší pravděpodobností líbit taky.

Seriál se toho nebojí. Hned na začátku nás čeká pořádná dávka krve a v průběhu pilotu nás to čeká ještě párkrát. Samozřejmě dojde i na scénu se sexem a jak už známe z The Boys, rozhodně není obyčejná. Píšu tohle na začátek, protože jak to někoho může přilákat, jiného to zase může odradit.

Jinak jasně, v seriálu je toho víc než jenom krev a sex :D
Příběh má zajímavý potenciál. Už od začátku je jasné, že navenek luxusní univerzita skrývá temná tajemství. A závěr pilotu rozhodně rozjede zajímavou zápletku. Celý díl byl dobře zpracovaný a celou dobu mě bavil.
Zkrátka, jak už jsem zmiňoval, jde o seriál přímo z universa The Boys (mohli jsme zahlédnout i některé postavy z původního seriálu) a je to hodně znát.

Ale jeden rozdíl tu je. Celé se to odehrává ve školním prostředí a hlavní postavy jsou samozřejmě taky odlišné. A rozhodně nejsou tak zajímavé a zábavné, jako ty v The Boys. Hlavní hrdinka sice není nijak špatná, ale přesto mě nijak nevzala. A to můžu říct i o všech ostatních.

Ale i tak budu sledovat dál, jistěže :D

  • Potenciál příběhu
  • Zvrat na konci
  • Seriál se nebojí ukázat krev a jiná „tabu“
  • Postavy
80 %
Mé hodnocení
darbak

Asi mnozí z nás očekávali seriálovou pecku a dočkali jsme se. Gen V se povedl. Od úvodní scény, kdy Marie jako 12ti letá dostane menstruaci a. Ne, to nemohu prozradit. Jen mohu ujistit, že už trailer ukázal, že tady se opět bude hrát první liga a teen prostředí nebude žádnou překážkou. Tvůrci opět výborně vykreslují charaktery jednotlivých postav, poukazují na zákulisní nekalosti, ale přitom v souladu s myšlením mladého člověka, jenž je opředen ideály. Něco jako Starlight v „dospělé“ verzi The Boys. Zápletka je tady ale jiná, v tomto si Gen V půjde svou cestou, ale je částečně stejně krvavá, jako Banda, byť v dalších dílech se tempo zpomalí na úroveň„studentů“. Přeci jen tvůrci nemohou už z principu přinést to stejné i napodruhé. Děj pak přeci jen trochu brzdí „pokecy“ s rodiči, ale má to logiku, protože se to koná v době, kdy se provalilo, že zázračné děti se nerodí. A pár věcí je potřeba si vysvětlit. Po zhlédnutí 3 dílů jsem spokojen, navíc na konci 2. epizody zazní parádní disco hit Bananaramy Venus, tady není co řešit.

  • Nejen krvavě hutný děj
  • Konzistentní postavy na míru teen prostředí
  • Děj je přeci jen více přizpůsobený mládeži
  • Skvěle „hnusný“ ředitel nepřežil pilot
80 %
Mé hodnocení
richardK

The Boys znám jen tak zběžně, zatím jsem to neviděla, takže mi určitě utekla spousta hlubších souvislostí, přestože soch jsem si všímala a některá známá jména jsem si taky zařadila. Ovšem referencí na popkulturu tam bylo hafo i tak a většina velmi potěšila nebo pobavila.

Děj obsahuje takový mix motivů, trocha teen nerozvážného jednání, trocha vysokoškolské atmosféry, trocha superhrdinství a trocha typického odboje proti systému. Občas se vyskytla nějaká random šokující scéna, což bylo super, všechno s krví taky super, ale jinak vlastně nic moc.

Bavila jsem se, jenže zase mě to nepohltilo natolik, abych se chtěla bezprostředně dozvědět, jak vše bude pokračovat, velká škoda. Nejvíc mě zaujal Luke a ta storyline se Samem, na které kdyby to víc soustředili, asi další sledování i zvážím.

  • humor a krev cením
  • popkulturní narážky
  • příběh mě nedostal
  • rádoby dospělí s jednoduchými teen rozhodnutími
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Tento pilot jsem si schválně nechala na konec mého NPL sledování, abych si připravila takovou pomyslnou třešničku na dortu. A dobře jsem udělala, protože tohle byla opravdu lahůdka. A pořádně krvavá!

Opět se probudila má zvědavost na The Boys, to bude jeden ze seriálů, které mi přesně padnou do noty a maximálně si jejich maraton užiju. I tento mladší kolega ale vypadá hodně parádně. Líbily se mi postavy, zápletka, ale především zábavné zpracování plné krve a násilí. Seriál rozhodně není pro slabší povahy! Ale většinou do něj stejně půjdou znalci a milovníci Bandy, takže předem víte, co vás čeká.

  • zábavné postavy
  • zajímavé schopnosti
  • spousta akce, krve a násilí
  • skvělá hudba
  • hned bych si dala celý maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Za mna tak 70% .. tu hlavnu predstavitelku by som zabil uz po asi 10 minutach aka bola...
před 31 týdny
_karel_

_karel_

Slabý odvar Boys. Nesympatické postavy, snad kromě Emmy. Vydržel jsem do půlky 4. dílu a dost.
před 30 týdny
sandokan555

sandokan555

Tak som to vzdal v polke 2 casti .. proste ja tej ublizenej ciernej ehm ..nerozumiem .. okrem toho je...
před 30 týdny
Další články k tématu