22. 7. 2023

Novinka pod lupou: Full Circle (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Full Circle (Uzavřený kruh)
Žánr drama, mystery
Stanice HBO Max
Premiéra 13. 7. 2023
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 56 minut

Kdo?

O čem to je?

Vyšetřování nepovedeného únosu odhalí dlouho skrývaná tajemství, která spojují různé postavy a kultury v současném New Yorku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Don´t worry, be happy říká paní Mahabirová, jedna z hlavních postav seriálu. Bohužel, moc happy nejsem. Přitom prvních 15 minut rozjede atmosférickou podívanou, že jsem se tetelil blahem a říkal si, že Soderbergh předvede seriálovou parádu. Příjezdem dvou mladých „kluků“ z Georgetownu se ale toho dost začíná hroutit. Toporné dialogy a kostrbatě natočené scény nedokáží připoutat pozornost k zápletce, která vychází z woodoo, což samo o sobě není špatné, jenže. Jenže tohle celé vypadá spíše jako práce amatérů (gang kolem Mahabiri). Nepomáhá ani styl „co se může pokazit se pokazí“. Celá zápletka stojí na záměně osoby, dítěte, jehož rodiče jsou vtaženi do hry s uzavřením kruhu, což pomůže Mahabirové zbavit se zátěže z minulosti a vylepšit budoucnost, jenž je kriminálního charakteru. Tudíž nechybí ani policie, ale opět. Sledovat hádání se agentky, která se rozhodne vyšetřovat případ ve vlastním volnu, je utrpení. Herci se snaží, ale v podstatě až na dvě vyjímky, jim to moc nevěřím a taková Claire Danes v roli matky je jen na okrasu, scény s ní slouží spíše jako výplň stopáže (např. dramatický útěk z domu za manželem, uf). Píšu to už na začátku, ono to je vlastně celé dobře vymyšlené, ale jakoby za pochodu realizované, což má zřejmě vyvolat dojem autentičnosti, a v konečném důsledku bez očekávaného dopadu na diváka. Seriál má 6 epizod, takže to asi zvládnu a dodívám se, možná prozatímní dojem zlepší.

  • Woodoo zápletka
  • Herci se zvučnými jmény
  • Toporné dialogy
  • Děj nedokáže vtáhnout
  • Agentka jako polévka bez soli
50 %
Mé hodnocení
richardK

Na seriál jsem byla zvědavá, ale kromě závěrečných 10 minut první díl moc nepřesvědčil. Na druhou stranu je to jeden z těch seriálů, které se hodí sledovat maratonem. Na začátku je tady hrozně moc postav, každému se rozjíždí jeho vlastní příběh a tyto příběhy zdánlivě nesouvisí. Bude zajímavé sledovat, až se začnou proplétat a jak to nakonec celé dopadne.

Ale jak říkám, seriál by mohl maličko šlápnout na plyn. První díl byl taková uspávačka hadů. Ten závěr, kdyby nebyl tak vážný, tak by byl k smíchu, jak neschopní únosci vlastně jsou.

Herecké obsazení vypadá dobře, jména za kamerou taky pozvednou nejedno obočí. Rozhodně dám šanci i dalším dílům, ale čekala jsem od toho pecku hned od začátku.

  • herecké obsazení
  • napětí v závěrečných deseti minutách
  • hodí se pro maraton
  • zbytečně pomalý a roztahaný úvod
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu