21. 4. 2023

Novinka pod lupou: Kwinmeikeo (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kwinmeikeo (Queen Maker)
Žánr drama, politický
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 14. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 66 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Moon So Ri, Kim Hee Ae

O čem to je?

Hwang Do-Hee pracovala pro konglomerát jako „fixer“ – zametala problémy pod koberec a zajišťovala dobrý obraz firmy na veřejnosti. Nyní se vrhá do politiky, kde chce své schopnosti použít k protlačení obhájkyně lidských práv na pozici starostky. A přitom si vyřídit účty se svým předchozím zaměstnavatelem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jak už to u jihokorejských seriálů bývá i tady máme hodně nesympatické postavy. Přemýšlím, jestli vůbec někdy někdo působí tak, že si ho jde oblíbit. Asi jo, jinak by korejská tvorba neměla tolik fanoušků. Ale tohle mě nebavilo, což je trošku na uváženou, protože právnická dramata obecně můžu.

Ale jak si můžu užívat sledování něčeho, u čeho jsou postavy chladné jako psí čumáky? Kde není opravdu vůbec nikdo, koho bych si mohla oblíbit? Někdy to ještě může vyvážit zajímavý příběh, ale ani ten tady v mých očích moc nefunguje. Nepříčetná matka má sice potenciál, ale celé mi to shazuje ta omáčka kolem, rodinný podnik zbohatlíků, kterým všichni ostatní kromě jiné právničky-rebelky lezou do zadku. Nemám jediný důvod, proč ve sledování pokračovat.

  • snaha o chytré vybruslení z pletek se zákonem
  • nesympatické postavy od první do poslední
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
darbak

darbak

Toto mám ve watchlistu už dlouho, jsem na to dost zvědavý. K postavám většinou přistupuji tak, že oni mají...
před 55 týdny
Další články k tématu