21. 11. 2023

Novinka pod lupou: Lawmen: Bass Reeves (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Lawmen: Bass Reeves
Žánr krimi, western, historický
Stanice Paramount+
Premiéra 5. 11. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu minut

O čem to je?

Seriál o legendárním muži zákona Bassovi Reevesovi, jednom z největších hraničářských hrdinů a prvním černošském zástupci amerického maršála na západ od řeky Mississippi v americké historii. V době, kdy pracoval jako federální strážce pořádku v indiánském teritoriu, dopadl více než 3 000 nejnebez­pečnějších zločinců, aniž by byl zraněn.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už po 15 minutách jsem poznal „rukopis“ Taylora Sheridana, což začíná být jeho mínusem, že ale jinak není co řešit. Seriál je poměrně věrným zpracováním skutečného života chlapáckého Basse Reevese a tak tady nebyl problém s vymýšlení scénáře. A to ostatní má vše, co Sheridan umí, krásné lokace s východy a západy slunce, skvělí herci a důraz na syrovost doby, kterou umí protkat láskyplností. Asi je zbytečné dodávat, že tři epizody, které jsou venku, utečou jak voda a příznivci žánru mohou opět jásat. Jen první epizoda příliš spěchá se seznámením se s postavou Reevese, aby se ty další mohly věnovat osobitějšímu pohledu na něj a jeho práci jako zástupce US. Marshalla.

  • Příběh podle skutečnosti
  • Typický Sheridan
  • První epizoda se příliš rychle posouvá v čase
80 %
Mé hodnocení
richardK

Ale jo, solidní western. Hlavní hrdina je zajímavý, dokáže svůj seriál utáhnout. Zařazení do historie je trefné, ale přesto se netlačí na pilu, co se otroctví a rasy týče. Takže pilot se hodně dobře sleduje, a jako bonus mě zajímá, jak se příběh bude vyvíjet dál.

První díl se táhl v rámci několika let, takže bude určitě zajímavé sledovat, jak moc času během první série uplyne. Zvlášť pokud neznáte předlohu a nevíte, kam má příběh namířeno, tak si myslím, že se na to bude dobře koukat, když budeme moct přemýšlet, jak to asi všechno bude dál.

Westerny jsou obecně udělané tak, že se příběh extra nikam neposouvá, ale zároveň se zde ukazuje daná doba, takže v tomto ohledu myslím, že novinka do žánru určitě patří a všechny milovníky westernů určitě potěší.

  • sympatický hrdina
  • netlačí se na pilu
  • nenáročné sledování a rychlé plynutí epizody
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Hrus

Hrus

První díl byl ok. Přes pomalejší tempo měl několik hodně silných momentů. Po druhém dílu jsem se však už...
před 24 týdny
Fruiko

Fruiko

Od 18. prosince na SkyShowtime.
před 24 týdny
Další články k tématu