17. 10. 2023

Novinka pod lupou: Lessons In Chemistry (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Lessons In Chemistry (Lekce chemie)
Žánr drama, retro
Stanice Apple TV+
Premiéra 13. 10. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 46 minut

Kdo?

Tvůrci Susannah Grant
Hrají Brie Larson

O čem to je?

Příběh se odehrává na počátku 60. let. Elizabeth Zott vždy snila o tom, že se stane úspěšnou vědkyní. Její sen se však musí posunout na vedlejší kolej ve společnosti, která si vyžaduje, aby se ženy držely pouze úlohy péče o domácnost. Elizabeth otěhotní, je sama a nemá práci. Hrdinka v sobě však najde sílu, kterou znají pouze svobodné matky. Vezme práci moderátorky kulinářského televizního pořadu a rozhodne se vzdělávat národ přehlížených paniček i mužů, kteří najednou začnou poslouchat. Učit je bude mnohem více než jen pouhé recepty, a během toho sama sní o své jediné skutečné lásce – návratu k vědě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Při svém novinkovém sledovacím maratonu se snažím piloty zhruba seřadit tak, abych si ty s největším potenciálem nechala až na konec a měla je jako takovou třešničku na dortu. Tento pilot jsem si dala jako předposlední, po něm mě čekali jen Usheři. Od prvního oznámení tohoto seriálu mi bylo jasné, že to bude kousek pro mě. Apple podobná dramata umí na jedničku, což se dokazuje i tady.

Seriál jsem si na první dobrou naprosto zamilovala. Brie je v hlavní roli úchvatná, a to se nemusí vůbec usmívat. Upoutal mě začátek v budocnosti, ale perfektně jsem se bavila i po přesunutí příběhu o sedm let zpátky. Původně jsem myslela, že jde o příběh podle skutečnosti, ale vypadá to, že je fiktivní, pouze jde o adaptaci knihy. To je ale úplně jedno, protože příběh mě uhranul. Celý díl jsem neodlepila oči od obrazovky, byla jsem naprosto pohlcená a kdybych mohla, hned bych si pustila celou sérii. Na ni ale budu muset pár týdnů počkat, než Apple odvysílá finále.

Seriál za mě odškrtává všechna políčka. Je zasazený do perfektní doby, která se vyznačuje celou řadou předsudků, které hlavní hrdinka do jednoho vyvrací. Má sympatické postavy, mezi hlavní dvojicí je perfektní chemie. A co je nejvíc – hlavní hrdinka je krásná, ale hlavně chytrá a vynalézavá. A statečná, neschovává se v koutě jako šedá myška, ale snaží se svůj potenciál prosadit navzdory všem klackům, které jí mužští kolegové a nadřízení hází pod nohy.

Nemůžu se dočkat maratonu. Rozhodně za mě silný kandidát do top 10 žebříčku za rok 2023.

  • parádní hlavní hrdinka a její představitelka
  • chemie mezi postavami
  • zasazení do 50. let
  • příběh vás vtáhne
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
pozitkar

pozitkar

První dva díly bavily. Proč, když o feminismu točí Apple, tak se na to dá dívat, ale kdyby to točil...
před 29 týdny
Lill

Lill

Tak táto novinka ma potešila, čítala som knihu a vôbec som netušila, že je podľa nej aj seriál, tak si...
před 29 týdny
kumla

kumla

Já jsem si včera večer pustila všechny díly a lituju, že není venku celá série. Ta chemie mezi nimi byla...
před 28 týdny
Další články k tématu