14. 9. 2023

Novinka pod lupou: The Changeling (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Changeling (Podvrženec)
Žánr drama, fantasy, horor
Stanice Apple TV+
Premiéra 8. 9. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 47 minut

O čem to je?

The Changeling je pohádka pro dospělé. Horor, příběh o rodičovství a nebezpečná cesta New Yorkem. Podle stejnojmenného románu Victora LaVallea.Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál jsem byla hodně zvědavá. Po prvním díle zatím vůbec netuším, co si o něm mám myslet. Ale rozhodně mě pilot zaujal, mrknu i na další díly a doufám, že se to postupně začne formovat a nakonec to bude dávat hlavu a patu.

Přeskakování mezi dobami bylo na můj vkus až moc časté. Navíc zatím ani netušíme, z jakého důvodu nám to všechno tvůrci ukazují. Seriál je z 90 % normální, ale těch 10 % vůbec nedokážu zařadit. Ale ono to přesně odpovídá popisu, který zmiňuje pohádky a noční můry, takže si asi nemůžu stěžovat.

Postavy jsou v pohodě, nikdo mě neupoutal, ale nikdo mi ani extra nevadí. Po pilotu jsou pocity trošku vlažné hlavně kvůli tomu, že zatím vůbec netuším, o co jde. Doufám, že po maratonu si tu představu už udělám a nebude to nepřehledná kaluž záhadných scén bez nějakého uspokojivého závěru.

  • příběh plný tajemství
  • postavy jsou v pohodě
  • skákání v čase je fajn, ale na můj vkus až moc často
  • po pilotu pořád nevím, jestli mě seriál ve výsledku bude bavit
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tady dávám palec nahoru Apple TV, že se nebojí přenést na obrazovku náročnější podívanou, tady jde o stejnojmenný román Podvrženec. Jen mám obavy, že i v tomto případě moc diváků nadšeno nebude. Už je pravidlem, že produkce Apple TV přináší solidní kvalitu v rámci kamery a režie, která dokáže vytvořit mnohdy správnou atmosféru, jen tady se to trochu míjí účinkem. Děj skáče v minulosti, počínaje 5. červencem 1825 a prolíná se s několika dějovými linkami až do 20. století. K tomu přidává mysteriózní woodoo příběh a ten se prolíná s náznaky na božskou podstatu jedné z hlavních postav. Tohle všechno propojit ve smysluplnou a záživnou podívanou je těžký úkol. nepovedlo se to u City On Fire, Extrapolations a moc se to nepovedlo (dle první epizody) ani tady. Děj poskakuje v čase až moc a dějová posloupnost mi vůbec nesedla. Tady se střih snažil až moc a vytvořit mystickou atmosféru se daří částečně. Z herců dokáže zaujmout Adina Porter, ale jinak je to béčková liga. Ale kdo má rád mysteriózní podívanou, tak by mu seriál mohl „bodnout“. Osobně ještě 2 epizody dám.

  • Snaha o mysteriźní podívanou
  • Herci
  • Skákající děj v čase
  • Střih
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Přesně tak si představuju seriál, komplet stvořený trochu vyspělejší AI, než je ta dnešní. (Nejedná se...
před 32 týdny
richardK

richardK

Takže se na další epizody ani nemusím dívat. Ale mrzí mně to, námět vypadal dobře.
před 32 týdny
_-0-_

_-0-_

Imho yes.
před 32 týdny
Další články k tématu